Michala Halásová Samospráva

Prinášame pohľad na východoslovenské cesty. Dopravu komplikuje sneženie

Od rána sužuje veľkú časť Slovenska sneženie a silný vietor. Neustále monitorujeme situáciu na cestách. V Prešovskom kraji pribudli už aj dopravné nehody.

Ilustračný obrázok k článku Prinášame pohľad na východoslovenské cesty. Dopravu komplikuje sneženie
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam sú cesty nášho kraja zjazdné. „Nezaznamenali sme žiadne problémy na cestách, v niektorých oblastiach môže vozovku pokrývať kašovitá vrstva snehu. Jednoznačne však upozorňujeme vodičov, aby zvýšili pozornosť a prispôsobili jazdu aktuálnym podmienkam“, informoval dispečer Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo.

Momentálne je v teréne 30 sypačov, cestári stále monitorujú situáciu. Pre poveternostné podmienky sa však už od rána stalo v kraji viacero dopravných nehôd. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informoval, že hasiči od rána riešili už osem dopravných nehôd, všetky v okresoch Poprad a Bardejov. Išlo však len o menšie nehody, pri ktorých sa zranila jedna osoba.

Pre celý Prešovský kraj platí až do zajtra popoludnia výstraha druhého stupňa pred snežením a silným vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že napadnúť môže od 20 až do 35 centimetrov snehu a vietor môže dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 20 až 27 metrov za sekundu. Oba tieto faktory sa môžu podpísať aj pod tvorbu snehových závejov a jazykov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM