Ľubomír Hudačko Samospráva

Primátorom v Prešove sa chce stať 9 mužov a 1 žena: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!

O kreslo primátora Prešova sa uchádza až deväť mužov a jedna žena. Kandidátne listiny teda odovzdalo spolu desať kandidátov. Uviedla tak zapisovateľka miestnej volebnej komisie Beáta Findišová.

Ilustračný obrázok k článku Primátorom v Prešove sa chce stať 9 mužov a 1 žena: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!
Zdroj: TASR

Najmladší z uchádzačov je 25-ročný občiansky aktivista Filip Antošovský. Za ním sú ďalší nezávislí – Rudolf Dupkala a Martin Matejka. Obaja majú 33 rokov.

Prvý je riaditeľ Šarišskej galérie, druhý predseda občianskeho združenia. Najstarším uchádzačom je 72-ročný dôchodca Miroslav Bernik kandidujúci za Komunistickú stranu Slovenska. Primátorom chce byť i 50-ročný hlavný kontrolór Alexander Ernst a po tretíkrát kandiduje aj súčasný štatutár mesta Pavel Hagyari. Tentoraz ide do volieb ako nezávislý, no s podporou strany Smer-SD. Ako prvý odovzdal kandidátne listiny Martin Ďurišin, 35-ročný pedagóg kandidujúci za stranu Sieť.

O kreslo primátora prejavil záujem aj Ondrej Chlebovec, ktorý má 67 rokov a kandiduje ako nezávislý. Nezávislým kandidátom je i 51-ročný invalidný dôchodca Vladimír Soľanka. Jediná žena medzi kandidátmi je Andrea Turčanová, ktorá je nominantkou širokej koalície strán KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, Most-Híd, NOVA a OKS. Má 47 rokov a v súčasnosti pracuje ako riaditeľka domova sociálnych služieb.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM