Správy

Primátorka o testovaní v Prešove: Dúfam, že si to nebudeme musieť zopakovať, FOTO

Priebeh testovania hodnotí primátorka ako pokojný a plynulý, prispela k tomu aj možnosť registrácie cez mobilnú aplikáciu.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka o testovaní v Prešove: Dúfam, že si to nebudeme musieť zopakovať, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V Prešove celkovo otestovali 24 975 ľudí. Z nich 120 malo test s pozitívnym výsledkom, pričom miera pozitivity predstavuje 0,48 percenta.

Primátorka: Máme dobré čísla

„Myslím si, že Prešov má čísla veľmi dobré. Dúfam, že si to nebudeme musieť zopakovať,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová na tlačovom brífingu.

Oproti novembrovému testovaniu v Prešove boli počty otestovaných zhruba na polovičnej úrovni. Priebeh testovania hodnotí primátorka ako pokojný a plynulý, prispela k tomu aj možnosť registrácie cez mobilnú aplikáciu.

„Naozaj sme sa vyhli veľkým čakacím radom, práve preto, že väčšina ľudí využila možnosť registrovať sa, až 80 percent otestovaných to využilo,“ povedala.

Zvážia počet miest

Náklady na víkendové testovanie mesto odhaduje na viac ako 130-tisíc eur. „Pri prísľube štátu, že zaplatí za každého testovaného občana päť eur a pri takejto nízkej účasti to vyzerá, že mesto na to bude musieť doplácať zo svojho. V prípade, že bude nutné robiť v Prešove druhé kolo testovania, zrejme zvážime nižší počet odberných miest,“ skonštatovala.

Záujem o testovanie bol podľa nej nižší preto, lebo veľa ľudí využíva testovanie, ktoré je k dispozícii celý týždeň.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Obrazom: Priebeh januárového testovania v Prešove
6
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Správy z Prešova

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM