Správy

Primátorka o návšteve pápeža: V mojom funkčnom období už väčšia udalosť byť nemôže

Príprava celého podujatia si vyžiadala niekoľko týždňov intenzívnej práce usporiadateľov ako aj ďalších subjektov, ktoré sa zapojili do organizácie.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka o návšteve pápeža: V mojom funkčnom období už väčšia udalosť byť nemôže
Zdroj: Facebook.com/andreaturcanova.sk

Hlavným celebrantom Božskej liturgie svätého Jána Zlatoústeho na priestranstve pred mestskou športovou halou bol 14. septembra pápež František. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Príprava tohto podujatia si vyžiadala rozsiahle organizačné prípravy.

Návšteva pápeža Františka v Prešove sa radí medzi najväčšie podujatia v histórii mesta. Príprava celého podujatia si vyžiadala niekoľko týždňov intenzívnej práce usporiadateľov ako aj ďalších subjektov, ktoré sa zapojili do organizácie.

Väčšie nebude

Mesto Prešov sa podieľalo najmä na organizácii dopravy, zabezpečení bezplatnej MHD pre pútnikov ako aj na úprave a vyčistení priestranstva v okolí mestskej haly.

„Príchod Svätého Otca do Prešova považujem za výnimočnú udalosť a obrovskú poctu pre naše mesto. Myslím si, že v mojom funkčnom období sa už žiadne väčšie podujatie, ako je návšteva pápeža v našom meste, nemôže udiať,“ uviedla primátorka mesta Prešov.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zoznam prác

„Mesto zabezpečilo úpravu priestranstva v okolí mestskej haly vrátane čistenia plochy pred ňou, kosenia a údržby zelene ako aj kosenia trávnatých plôch vyhradených pre parkovacie miesta pútnikov v celkovej výmere takmer 12-tisíc metrov štvorcových. Zabezpečili sme aj prípravu terénu pre inštaláciu dočasného mosta a úpravu chodníkov a miestnych komunikácií v okolí miesta podujatia s cieľom vytvoriť čo najbezpečnejšie podmienky pre všetkých pútnikov,“ vysvetlil ďalej hovorca Tomek.

Viac správ z Prešova ponúkame tu:

V rámci organizácie dopravy v meste bolo podľa radnice rozmiestnených viac ako 450 dočasných dopravných značiek pre zabezpečenie regulácie a presmerovania dopravy pred aj v čase konania akcie, vrátane spracovania projektových dokumentácií a podporných materiálov.

30 parkovísk

„Okrem toho sme vyčlenili viac ako 30 záchytných parkovísk v meste aj mimo neho pre autobusy a osobné autá s pútnikmi prichádzajúcimi zo všetkých smerov. Počas návštevy Svätého Otca v Prešove bolo v teréne 60 príslušníkov mestskej polície, ktorí sa starali o verejný poriadok ako aj o bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky,“ dodal Tomek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM