Ľubomír Hudačko Samospráva

Primátor stiahol z rokovania väčšinu bodov. Hagyari: Poslanci by si robili kampaň!

Ťažkú úlohu mali prešovskí poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva, na programe bolo 21 bodov. Primátor Pavel Hagyari tak už na začiatku navrhol prerokovať len štyri body z programu a poslanci tento návrh schválili, no odhlasovali aj stiahnutie ďalšieho bodu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor stiahol z rokovania väčšinu bodov. Hagyari: Poslanci by si robili kampaň!
Zdroj: Dnes24.sk

Zastupiteľstvo tak prerokuje len návrh rozpočtového opatrenia č. 14, návrh čerpania kontokorentného úveru pre Technické služby mesta Prešov a použitie nerozdeleného zisku obchodnej spoločnosti Správa a zimná údržba prešovských ciest.

Primátor svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že poslanci by si počas zastupiteľstva robili len politickú kampaň, preto sa rozhodol predložiť skrátený program, kde sú len body, ktoré je momentálne nevyhnutné schváliť. Poslanec strany SMER-SD Michal Kaliňák navrhol stiahnuť z rokovania aj Všeobecne záväzné nariadenie mesta o výške príspevkov na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Tvrdí totiž, že návrh je protizákonný. Materiál teda poslanci tiež stiahli z rokovania a z 22 bodového programu ostali na prerokovanie 3 body.

Ďalšie zastupiteľstvo, kde by malo dôjsť ku prerokovaniu všetkých dnes stiahnutých bodov, by sa malo podľa primátora Hagyariho uskutočniť v najbližšom možnom termíne po krajských voľbách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM