Ľubomír Hudačko Správy

Primátor Oľha po zemetrasení: Dávajte si pozor, zatiaľ je však všetko pod kontrolou

Oľha preventívne odporúča vizuálne obhliadkou zvonku a zvnútra skontrolovať praskliny prípadne iné poškodenia stien či striech.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Oľha po zemetrasení: Dávajte si pozor, zatiaľ je však všetko pod kontrolou
30
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prešovčanov v pondelok večer takisto vystrašili otrasy po pomerne silnom zemetrasení. Podľa predbežných informácií išlo o zemetrasenie o sile 4.9 magnitúdy v hĺbke 10 km a epicentrum sa podľa Ministerstva vnútra SR nachádzalo zhruba 10 km juhovýchodne od mesta Stropkov.

Čo sa týka mesta Prešov, podľa primátora Františka Oľhu situáciu v meste monitorujú.

Oľha preventívne odporúča vizuálne obhliadkou zvonku a zvnútra skontrolovať praskliny prípadne iné poškodenia stien či striech.

Oľha: Nestrašte

Taktiež či nedochádza k úniku plynu, alebo vody. „Pred otvorením škôl budú všetky objekty mesta preventívne skontrolované. Taktiež skontrolujeme aj mestské bytové domy. V prípade potreby je nutné sa obrátiť sprvu na záchranné zložky,“ priblížil ďalej.

„Nevieme, či sa otrasy môžu opakovať, preto na seba dávajte pozor. Zatiaľ je všetko pod kontrolou. Prosím však všetkých hobby seizmológov, aby nerozširovali informácie, že sa bude zemetrasenie opakovať. Zbytočne takto strašíte všetkých Prešovčanov. Zemetrasenie sa predpovedať nedá,“ uviedol na sociálnej sieti.

Ministerstvo vnútra situáciu monitoruje a je v kontakte s oddelením seizmológie Slovenskej akadémie vied a s prednostami príslušných okresných úradov.

Zachovať pokoj

„Centrálne monitorovacie a riadiace stredisko sekcie krízového riadenia MV SR nemá v tejto súvislosti hlásené zranenia ľudí ani škody na majetku. Sme v kontakte aj s JE Jaslovské Bohunice a Mochovce, ktoré fungujú v normálnom režime. Občanov vyzývame, aby zachovali pokoj a kontaktovali čísla tiesňového volania v tejto súvislosti len v prípade, keď je to nutné,“ doplnili z Ministerstva vnútra SR na sociálnej sieti.

archívne foto

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM