Ľubomír Hudačko Správy

Primátor Oľha o konci Boschu pri Prešove: Stiahnutie výroby nás mrzí, ZASKOČILO nás to

To, ako rýchlo prišiel tento krok ich zaskočilo aj preto, že dostupné dáta za posledné mesiace podľa Oľhu hovorili o plynulom náraste výroby závodu.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Oľha o konci Boschu pri Prešove: Stiahnutie výroby nás mrzí, ZASKOČILO nás to
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Správa o stiahnutí výroby spoločnosti Bosch pri Prešove nás mrzí. Týmito slovami hodnotí koniec nemeckej firmy pri Prešove primátor mesta František Oľha, o čom komunikuje na sociálnej sieti.

„Aj keď sme si boli vedomí avizovaného zastavenia investície, kompletné ukončenie výroby už od nasledujúceho mesiaca nás zaskočilo. Strata vyše 200 pracovných miest je vážnou ranou pre lokálny trh práce. Tak ako zvyšok verejnosti, aj my sme sa o tom dozvedeli iba včera,“ uviedol ďalej Oľha na svojom profile.

Strata investora mrzí

To, ako rýchlo prišiel tento krok ich zaskočilo aj preto, že dostupné dáta za posledné mesiace podľa Oľhu hovorili o plynulom náraste výroby závodu.

„Zároveň nás mrzí strata investora, s ktorým sme mali vybudované dobré vzťahy a snažili sme sa mu vyjsť v ústrety. Uvedomujeme si, že táto situácia vyvoláva mnoho otázok a obáv. V najbližších dňoch sa budeme snažiť o získanie podrobnejších informácií od spoločnosti Bosch,“ dodal v stanovisku na sociálnej sieti prešovský primátor.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM