Správy

Primátor na facebooku vyzýva na očkovanie: Nedokážem sa pasívne prizerať hrôze!

Na obyvateľov primátor nechce tlačiť, ale fakty hovoria jasne. Len účinná vakcína totiž dokáže potlačiť negatívne dôsledky pandémie a tú predsa máme k dispozícii.

Ilustračný obrázok k článku Primátor na facebooku vyzýva na očkovanie: Nedokážem sa pasívne prizerať hrôze!
Zdroj: Facebook.com/repasky.michal

Mesto Sabinov je v 3. stupni ohrozenia, čiže v čiernej farbe. A to hlavne kvôli nízkej zaočkovanosti. Primátorovi mesta Michalovi Repaskému to nedalo a vyzval obyvateľov k zvýšeniu čísel v tomto ohľade na sociálnej sieti.

Fakty to dokazujú

„Rád by som apeloval na všetkých, ktorí nie sú zaočkovaní, aby toto svoje rozhodnutie ešte zvážili. Ide o veľa, o naše zdravie, životy a o zdravie našej ekonomiky. Najúčinnejším prostriedkom pre boj s vírusom Covid–19, ktorý spôsobil pandémiu a ochromil krajiny, rodiny, spoločnosti i jednotlivcov na celom svete, je očkovanie. Vedecké kapacity i historické fakty jasne dokazujú, že akýkoľvek vírus vieme najefektívnejšie poraziť bezpečnou a účinnou vakcínou,“ uviedol vo svojom príspevku.

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Pripomenul známy fakt, ktorý antivaxeri stále nechcú počuť, že keď je človek zaočkovaný, je menej pravdepodobné preniesť infekčnú chorobu na iné osoby.

Primátor: Nechcem tlačiť

„V Sabinove bolo k 20. októbru dňu zaočkovaných 1. dávkou len 40,90 %. Nechcem na nikoho tlačiť, je to slobodné rozhodnutie každého z nás. Ale nedokážem sa pasívne prizerať hrôze, ktorá sa opäť rozpútava. A čo vy?“ pýta sa rečnícky primátor, ktorý tak povzbudil nerozhodných k správnemu kroku. Otázka je, či jeho apel bude mať želaný vplyv.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM