Michala Halásová Správy

Primátor Hagyari otvorene: Prešovčanky sú krásne aj bez oblievačky

Veľkonočné sviatky sú plné dobrôt, starých zvykov ale aj adrenalínu (oblievanie). Svoje o tom vie aj primátor Prešova Pavel Hagyari. Načo sa najviac teší?

Ilustračný obrázok k článku Primátor Hagyari otvorene: Prešovčanky sú krásne aj bez oblievačky
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Hagyari bude tráviť sviatky s rodinou asi ako každý. Rovnako ako všetky sviatky, aj tie veľkonočné sú pre neho príležitosťou užiť si rodinnú pohodu. „Vážim si zvyky a tradície našich predkov, no dnes ich už zachovávam len symbolicky a len do takej miery, kým to ženám neprekáža,“ prezradil primátor. Veľmi sa tiež teší napríklad na šunku, syry, jahňacinu a iné dobroty, ktoré sú súčasťou týchto sviatkov. Keď bol malý chlapec nepraktizoval šibanie ale oblievanie dievčat a na toto obdobie veľmi rád spomína.

A čo by zaželal obyvateľom nášho mesta?

Prešovčanom by som k Veľkonočným sviatkom zaželal najmä veľa rodinnej pohody a radosti z maškŕt. A ženám prajem, aby boli oblievači láskaví a oblievali len tak, aby boli čo najkrajšie. Ale na druhej strane treba pripomenúť našim chlapom, že prešovské ženy sú krásne aj bez oblievačky a v tomto počasí by mohli aj ochorieť, tak opatrne. A prajem nám všetkým, aby konečne prišla jar.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM