Ľubomír Hudačko Správy

Dopravca v Prešove obmedzuje linky MHD medzi nimi aj 4 a 8: Čo sa po novom zmení?

Zavedenie prázdninového režimu na tejto trojici liniek zvolil dopravca preto, aby eliminoval riziko vynechaných spojov a zaistil spoľahlivosť MHD.

Ilustračný obrázok k článku Dopravca v Prešove obmedzuje linky MHD medzi nimi aj 4 a 8: Čo sa po novom zmení?
Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 13. júna 2022 je DPMP, a.s. nútený pristúpiť k zavedeniu mimoriadneho prázdninového režimu počas pracovných dní na trolejbusových linkách 4 a 8 a na autobusovej linke 3. Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) o tom informuje na svojej webstránke.

Stredný stĺpec

V zastávkových cestovných poriadkoch je preto potrebné sledovať stredný stĺpec, ktorý je označený ako „Pracovný deň – prázdniny“.

Viac správ z Prešova:

„Dôvodom režimu na týchto linkách je veľmi nepriaznivá personálna situácia. Trpíme v posledných mesiacoch akútnym nedostatkom vodičov MHD. Aj napriek neustálemu náboru, inzercii a viacerým výhodám je záujem o prácu na tejto pozícii nízky,“ vysvetlili ďalej z DPMP na svojom webe s tým, že aktuálny nedostatok vodičov súvisí s odlivom pracovnej sily do iných sektorov dopravného trhu a s odchodom vodičov do starobného dôchodku.

Prijali 13, skončilo 19

V roku 2022 prijali na pozíciu vodiča MHD 13 pracovníkov, avšak pracovný pomer do konca mája ukončilo až 19 pracovníkov.

„Situácii nenapomáha ani vysoká miera chorobnosti vodičov – permanentne je PN asi 15 až 20 vodičov MHD. Pri plánovanom počte 188 vodičov v zmysle Organizačného poriadku tak máme vo výsledku k dispozícii približne o 35 až 40 vodičov MHD menej,“ uviedli DPMP.

Zavedenie prázdninového režimu na tejto trojici liniek zvolil dopravca preto, aby eliminoval riziko vynechaných spojov a zaistil spoľahlivosť MHD.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM