Správy

Prihlásiť sa na očkovanie je adrenalín: Prešovčanka na facebooku opisuje pretek s časom

Ak ste medzi šťastlivcami, ktorým sa podarilo zaregistrovať príbuzných v seniorskom veku, klobúk dole. Skúsenosť Prešovčanky ukazuje, aký pretek vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Prihlásiť sa na očkovanie je adrenalín: Prešovčanka na facebooku opisuje pretek s časom
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Herečka Veronika Husovská snahu o registráciu očkovania svojich rodičov označila ako akčný predpolnočný zážitok, ktorý tepovú frekvenciu vystrelí do levelu dobehnutia polmaratónu. Nezmyselný postup skritizovala aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá to označila za zúfalú súťaž.

Hystéria, písomka, pot

„Manžel hystericky vbehol do spálne, že v Prešove sa objavili voľné kapacity na očkovanie ľudí nad 70 rokov. Zaregistrovať rodičov po 70-ke na očkovanie je niečo ako keď prejdete level počítačovej hry. Alebo píšete písomku z anglického jazyka na Edupage. Časomiera odratáva, nervozita stúpa, pot steká po prstoch na klávesnici. Voľné kapacity miznú každou sekundou,“ opísala Husovská na sociálnej sieti manévre, ktoré nútili ľudí maturovať na internete najmä neskoro večer.

Prvého z rodičov sa zaregistrovať podarilo, druhého však nie. Voľné kapacity pritom svietili nazeleno.

Kam rodné číslo?

„Vďaka múdremu IT mozgu, ale nie z našej domácnosti zistíte, že nemáte zadať rodné číslo do kolónky rodné číslo, ale napísať nemám rodné číslo a rodné číslo zadať ako osobný identifikátor. Na túto informáciu určite príde každý senior. Veď prečo by neprišiel, jedine, že by neprišiel,“ vymenúva s iróniou ďalšiu bizarnú skúsenosť. Kapacity sa podľa jej skúsenosti míňali veľmi rýchlo, ideálne je mať aj IT kamaráta na telefóne.

Nakoniec sa im registrácia podarila, v jednej sekunde však mamu zaregistrovali dvakrát a prišli dva covid pasy.

MZ SR: Ospravedlňujeme sa

„Zavolala som teda operátorovi na infolinke, aby jeden zrušil, nech nezaberáme miesto. Touto cestou by som sa chcela poďakovať všetkým IT inžinierom, že vytvorili systém, ktorý umožní zažiť vzrušujúce momenty v domácnosti ako náhradu za exteriérové a spoločenské nedostatky dnešných dní,“ dodala na záver Veronika na sociálnej sieti.

Ministerstvo zdravotníctva (MZ SR) o zvláštnych možnostiach zaregistrovať sa vie. Zároveň sľubuje ďalšie nové termíny.

„Ak sa vám nepodarilo zaregistrovať vás alebo vašich blízkych na očkovanie, ospravedlňujeme sa, dopyt bol veľmi veľký. Pracujeme však na zlepšeniach. Počet nových termínov by sa v najbližších týždňoch mal zvyšovať. Národné centrum zdravotníckych informácií v súčasnosti tiež pracuje na zmenách registračného formulára, ktoré by mali viesť k jednoduchšiemu registrovaniu na očkovanie,“ uviedla pre redakciu Prešov Dnes 24 hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM