Ľubomír Hudačko Rôzne

Letné horúčavy už prichádzajú: Koľko zaplatíme za vstup na kúpalisko?

Slnečné dni pomaly pribúdajú. Ľudia už začínajú pomýšľať nad relaxom pri vode. Prešovské kúpaliská už onedlho otvoria svoje brány!

Ilustračný obrázok k článku Letné horúčavy už prichádzajú: Koľko zaplatíme za vstup na kúpalisko?
Zdroj: TASR

Už sa to blíži. Počasie sa konečne umúdrilo a v najbližších dňoch čakajú letochtivých nadšencov príjemné teploty. Väčšina z tých, ktorí sa radi bláznia pri vode, zamieria na kúpaliská v okolí. Opýtali sme sa našich troch letných stredísk na to, ako s nimi zamávali nedávne nepriaznivé poveternostné podmienky:

Plaza Beach

Na Solivare ešte deťúrence jasať nemôžu, pretože brány strediska zahájené zatiaľ neboli: „Sezónu sme zatiaľ neuviedli do prevádzky. Urobíme tak, keď nám to dovolí počasie. Kúpalisko otvoríme cez víkend 15.6. a 16.6.2013. Ceny vstupov na kúpalisko nemeníme, takže platí minuloročný cenník,“ povedala marketingová riaditeľka Milica Michrinová. Zároveň priblížila aj informácie ohľadom občerstvenia či pokrmov pre fajnšmekrov: „Pizzeria v areáli kúpaliska bude zatvorená, ale radi Vás obslúžime v reštaurácii, na letnej terase. Návštevníci si budú chcieť vychutnať aj mojitko v Cocktail Bare. Tešíme sa Vás,“ zakončila.

Cena pre dospelého je teda určená na 7 € na celý deň, cez víkend 10 €. Lístok na 3 hodiny Vás vyjde na 5,50 € a počas víkendu na 8 €. Pre deti od 140 do 18 rokov si nezabudnite 5 € a cez víkend 6,50 €. Deti od 90 cm do 140 cm majú lístok za 3,50 € a počas dvojdňového voľna na konci týždňa 4,60 €. Ak máte doma ratolesti do 90 cm, pripravte si 30, resp. 40 centov. Všetky kategórie ponúkajú aj možnosť prísť na miesto len na 3 hodiny. Plaza Beach takisto ponúka možnosť zabezpečiť si aj multivstup.

Priestory na Solivare ponúkajú aj novú stredomorskú reštauráciu (kapacita cca 120 osôb) s bowlingom a letnou terasou s pódiom (kapacita 150 osôb). Tiež aj dvojlagúnový bazén pre dospelých s max.hĺbkou 1,90 m a detský bazén s vodnými atrakciami. Plavecký bazén má 25 × 12,5 m s max. hĺbkou vody 1,80 m so štvormiestnou šmýkľavkou a dojazdovým bazénom, ktorého hĺbka 0,90 m.

Návštevníci môžu využiť aj 1.suchozemský maják so skalami a vyhliadkou na celé okolie Prešova a Tatry, detské ihrisko s trampolínou, tenisový kurt s umelým povrchom a plážový volejbal. Ak máte radi exotické zvieratá v akejkoľvek podobe a radi sa fotíte, potom si prídete na svoje pri Solimanderovi. Jašter pri novom vchode s námestím pre fotografovanie Vás iste zaujme.

Aquapark

Radostnejšie problémy majú na Delni. Miestny Aquapark totiž ponúka svoje služby po celý rok. Ak sa aj návšteva v nedávnom období kolísala, tak len minimálne: „Doteraz návštevnosť bola a dúfame že aj bude,“ povedali nám na margo informovania sa o priebehu sezóny.

Pozitívna správa pre deti je, že tie do 3 rokov majú vstup zdarma. Na celý deň Vás lístok vyjde na 12 €, zľavnený pre deti do 150 cm a pre dôchodcov o štyri eurá menej. Cena sa potom podľa počtu hodín znižuje. Jedna hodina činí 3,5 €, resp. 2,5 €. Problémy teda v návštevnosti kvôli počasiu kúpalisko príliš nevidí: „Počasie samozrejme do sezóny zasahuje, ale keďže sme pod strechou nie až tak veľmi,“ uviedli. Možnosť zakúpiť si permanentky na dlhšie obdobie určuje svoje ceny takisto. Aquapark otvorila od 11. hodiny svoje brány už aj v pondelok.

Plavecký bazén 25×8 m aj atrakcie, wellness, bar, reštaurácie a terasy. Nechýbajú vírivky s teplou vodou, vlnolamy, vodopády, trysky, 100 m tobogán a 30 m šmýkačka. Teplota vody v oddychovom bazéne je 30°C, plavecký bazén má 27°C, Vírivky 36°C a detský bazén 30°C.

U Komiňara – Sídlisko III

Jediné letné kúpalisko v Prešove so štyrmi bazénmi, jeden s hĺbkou do 130 centimetrov a jeden pre plavcov, sídli príznačne na Sídlisku III. K areálu patrí minigolf, plážové ihrisko, detské ihrisko a 2 gastronomické časti .K dispozícii má detské atrakcie, lezeckú stenu, 3 plážové ihriská na plážový volejbal, tenis a iné športy, ping-pong, badminton, speedminton, trampolína, bungeetrampolíny a iné.

Denná kapacita kúpaliska na Sídlisku III je 1 700 návštevníkov. V areáli si môžete zaplávať, zahrať futbal či plážové športy. Plavecký bazén má 25 m x 12 m, hĺbka vody je 1,8 m. Rekreačný bazén má 25 m x 33 m a hĺbka vody je 1,3 m. Nadšenci hádzanej, stolného tenisu si môžu vyskúšať svoje schopnosti taktiež. Detský bazén má 12 m x 8 m, hĺbka vody je 0,4 m.

Otváracie hodiny, plavci: denne od 07:00 do 09:00. Verejnosť: denne od 09:00 do 19:00.

Ceny vstupeniek nám stredisko neposkytlo, ale podľa našich informácií lístok pre dôchodcov a detský do 15 rokov na celý deň stojí 2 €, po 15. hodine 1,5 €. Deti do troch rokov majú vstup zadarmo. Ceny pre dospelých sú 4 €. Otvorenie kúpalisko plánuje už tento víkend 15. a 16. júna. Avšak aj tu platí, že všetko bude závisieť od počasia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM