Správy

Pribudli desiatky prípadov koronavírusu: Z okresu Prešov však hlásia pokles

COVID-19 bol na Slovensku potvrdený ďalším ľuďom, ide o desiatky z nich. Dobrou správou však je, že z okresu Prešov je hlásený pokles nových prípadov.

Ilustračný obrázok k článku Pribudli desiatky prípadov koronavírusu: Z okresu Prešov však hlásia pokles
Zdroj: pixabay.com

Na Slovensku pribudlo počas včerajšieho testovania 63 ľudí, ktorí sú pozitívni na ochorenie COVID-19, v stredu sa urobilo 2667 testov. Regionálne úrady verejného zdravotníctva majú podľa Ministerstva zdravotníctva situáciu pod kontrolou.

V okrese Prešov iba 1

Pozitívne testovaných bolo 32 žien a 31 mužov vo veku od 15 do 81 rokov okresoch Trenčín (15), Bánovce nad Bebravou (14), Bratislava (10), Prievidza (6), Vranov nad Topľou (4), Košice (3), Poprad (2), Ilava (2), Prešov (1), Čadca (1), Malacky (1), Stará Ľubovňa (1), Rožňava (1), Nové Mesto nad Váhom (1) a Považská Bystrica (1).

V lokalitách Starej Ľubovne, Popradu a Prešova išlo o mužov, z okresu Vranov nad Topľou sa potvrdenie ochorenia týkalo 4 žien.

Dobrou správou je, že oproti predchádzajúcemu dňu sa vyliečilo ďalších až 47 ľudí. Spolu je tak v našej krajine vyliečených z ochorenia 1824 ľudí.

Počet hospitalizovaných je v porovnaní so včerajšími štatistikami bez zmeny – v nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň 29 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 11 pacientov.

Na JIS je 1 pacient, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 1 človek.

Na Slovensku sa doteraz vykonalo 272 322 ukončených laboratórnych testov na nový koronavírus, celkový počet pozitívny prípadov doteraz je na čísle 2480.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

COVID-19: Pribudlo 63 nových prípadov, regionálne úrady verejného zdravotníctva majú situáciu pod kontrolou 👉Na...

Posted by Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky on Thursday, August 6, 2020

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM