Ľubomír Hudačko Správy

Pri Mestskom úrade v Prešove máme NOVINKU: Odteraz je tam digitálna úradná tabuľa

Na tabuli sú premietané aj fotografie z mesta Prešov vo vysokom rozlíšení. Môžu ju ovládať aj zdravotne znevýhodnené osoby a disponuje aj možnosťou prehrávať text.

Ilustračný obrázok k článku Pri Mestskom úrade v Prešove máme NOVINKU: Odteraz je tam digitálna úradná tabuľa
Zdroj: Mesto Prešov

Vedľa vchodu do budovy Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici č. 24 môžeme po novom nájsť vonkajšiu digitálnu úradnú tabuľu s uhlopriečkou 55“.

S jej pomocou nájdu najnovšie správy a oznamy z radnice, ale napríklad aj cestovné poriadky MHD.

Tabuľa nahradí doterajšiu klasickú úradnú tabuľu s informáciami v papierovej podobe a jej prioritnou funkciou je zverejňovanie úradných dokumentov v elektronickej verzii.

„Digitálna úradná tabuľa okrem iného obsahuje aj prepojenie na webovú stránku mesta Prešov aj Mestskej polície Prešov, aktuality z diania v meste aj úradné oznamy. Nechýbajú ani informácie pre občanov v sekcii Ako vybaviť. Občania tak ešte pred samotnou návštevou úradu získajú komplexné informácie o tom, ako treba vybaviť potrebné úradné náležitosti, ako napríklad osvedčenie listiny, stavebné povolenie či žiadosť o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Nájdeme tam aj všetky vydania Prešovského magazínu v digitálnej forme či cestovné poriadky prešovskej MHD.

Na tabuli sú premietané aj fotografie z mesta Prešov vo vysokom rozlíšení. Môžu ju ovládať aj zdravotne znevýhodnené osoby a disponuje aj možnosťou prehrávať text.

„Tabuľa je odolná voči dažďu, vlhkosti, mrazu, snehu a UV žiareniu. Je voľne stojaca, s inštaláciou do betónovej pätky, vyrobená z oceľového materiálu, s nerezovou úpravou a „antivandal“ prevedením,“ prezradila ďalej Šitárová.

Je tiež vybavená ventilačným systémom s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie.

Zdroj: Twitter.com/Sepa Más
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM