Ľubomír Hudačko Rôzne

Pri amfiteátri v Prešove môžeme obdivovať umelecké diela: Sochársky park v OBRAZOCH

Sochársky park v našom meste už otvorili. Stalo sa tak počas víkendu. Nachádza sa pri prešovskom amfiteátri. Pozrite si na fotkách, ako to tam vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Pri amfiteátri v Prešove môžeme obdivovať umelecké diela: Sochársky park v OBRAZOCH
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Pri prešovskom amfiteátri v sobotu otvorili sochársky park, v ktorom osadili 20 prác od súčasných mladých sochárov, kováčov a rezbárov zo Slovenska a Česka. Je súčasťou oddychovej zóny areálu, ktorý má od mesta prenajaté občianske združenie Amfiteáter Prešov, za ktorým je hudobník Miroslav Tásler.

Môžeme ich obdivovať

„V parku je nainštalovaných 20 sochárskych prác, ktoré vznikli prevažne na ostatných ročníkoch prešovského sochárskeho sympózia Práci česť!, ktorého deviaty ročník sa uskutočnil v lete minulého roku a desiaty je pripravený tento rok. Slávnostný desiaty ročník bude už v amfiteátri, predtým sa to konalo inde. Preto sme sochy nainštalovali v amfiteátri a sprístupnili oddychový park, aby mohli Prešovčania i cudzí návštevníci obdivovať tieto diela,“ uviedol Michal Kačmár z občianskeho združenia Otvorená dielňa.

Unikátny projekt

Ako pokračoval, ide o unikátny projekt, ktorého súčasťou je 20 monumentálnych prác z kameňa, kovu a dreva. „Zároveň je to obohatené o jednu prácu po akademickom sochárovi Františkovi Patočkovi, ktorý zomrel v roku 2002. Naše občianske združenie dopomohlo k tomu, aby jedno dielo, ktoré malo byť vyhodené, bolo zachránené a nainštalované na jeho pamiatku pri vstupe do parku,“ priblížil Kačmár.

V rámci slávnostného otvorenia sochárskeho parku si organizátori pre návštevníkov s deťmi pripravili jazdu na koni a nafukovací hrad, pre starších hudobné vystúpenie, občerstvenie, ako aj predajňu umeleckých drobných diel od vystavovaných autorov. Vernisáž bola zavŕšená krstom katalógu Práci česť! 2017. A ako to priamo na mieste vyzerá si môžete pozrieť vďaka našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

V Prešove vaše pohľady už môže upútať zaujímavá novinka: Veď sledujte...
19
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM