Správy

Prešovu vyšla rusko-ukrajinská spolupráca: Dráma so Slovanom skončila až po predĺžení

Prešovskí hokejisti na domácom ľade nevyužili svoje prostredie na skorigovanie nepriaznivého stavu série so Slovanom Bratislava. Podľahli mu po predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Prešovu vyšla rusko-ukrajinská spolupráca: Dráma so Slovanom skončila až po predĺžení
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili aj v treťom zápase štvrťfinále play off extraligy, nad HC Prešov triumfovali 3:2 po predĺžení. V sérii tak vedú už 3:0. Víťaz základnej časti si môže vybojovať postup do semifinále už zajtra, štvrtý duel je na programe opäť v Prešove o 18.30 h.

Gól spoza brány

Prešovčania hnaní domácimi divákmi mali prvé šance v zápase. Brankár Peters musel likvidovať strelu Sýkoru už po dvoch minútach. Dobrú šancu mal aj Vas. Potom sa hrala vyrovnaná partia, obe mužstvá sa snažili hrať jednoducho a neurobiť chybu.

V 14. minúte však išli domáci do vedenia, keď Michnáč šikovne spoza brány zasunul puk za brankára.

Druhá tretina už patrila Slovanu. Hostia hrali na jej začiatku presilovú hru a Valach ju bombou zo svojej hokejky aj využil – 1:1. Prešov potom odpovedal krátkym tlakom, Peters podržal Slovan.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Na druhej strane si dôležité zákroky pripísal aj Petrík. V 34. minúte si zobral slovo Belluš. Útočník Slovana najskôr opečiatkoval hornú žŕdku, vzápätí si cez Glazkova urobil priestor pred bránkou a po prihrávke Preisingera poslal hostí do vedenia. Do konca druhej tretiny mohol Slovan vyhrávať aj vyšším rozdielom, ale šancu Yogana brankár domácich vykryl.

Ukrajinsko-ruská spolupráca

Faul Růžičku na začiatku tretieho dejstva mohol Slovanu priniesť definitívny zlom v zápase, ale hostia sa v početnej výhode nepresadili. Petrík potom v čistej šanci prečítal zakončenie Jääskeläinena a to hostí mrzelo v 49. minúte.

Rus Glazkov napriahol od modrej po nahrávke Ukrajinca Ljalku a bolo 2:2.

Tento gól favorita prebral, začal tuho bojovať o víťazstvo. Najskôr premárnil veľkú šancu v presilovke Rapuzzi, po ňom to skúsil individuálne Jääskeläinen. Následne sa neujala ani strela Sersena z dobrej pozície. Zápas tak dospel do predĺženia. V ňom hral Prešov po štyroch minútach presilovú hru, ale mohol inkasovať po strele Rapuzziho. Vzápätí po akcii Kytnára rozhodol Matoušek.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Hlasy po zápase, RTVS:

  • Andrej Podkonický, tréner Slovana: „Boli sme lepší celý zápas, ale neodohrali sme dobre prvú tretinu. Ale stále sme mali prevahu a napokon sme zaslúžene zvíťazili. Dôležité bolo, že sme v predĺžení ubránili presilovku domácich a potom sme dali víťazný gól. Verím, že zajtra sériu ukončíme.“
  • Ernest Bokroš, tréner Prešova: „Odohrali sme dobrý zápas so zlým koncom. Ale nemáme sa na čo sťažovať. Nevyužili sme presilovku a Slovan má rozdielových hráčov. Vyhral zaslúžene, bojovnosť a obetavosť dnes nestačí.“

HC Prešov – HC Slovan Bratislava 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

  • Góly: 14. Michnáč (Welychka, Rajnoha), 49. Glazkov (Ljalka, Vas) – 22. Valach, 34. Belluš (Preisinger), 65. Matoušek (Kytnár). – vylúčení: 6:6,
  • presilovky: 0:1,
  • oslabenia: 0:0.
  • Prešov: R. Petrík – Glazkov, Růžička, Rajnoha, F. Fekiač, Jendroľ, Turan, Bakala – Michnáč, Čacho, Welychka – Ljalka, Vas, A. Nauš – Sýkora, Valent, Šimun – Žilka, V. Fekiač, Ľalík
  • Slovan: Peters – Golian, Breton, Sersen, Gachulinec, Beňo, Valach, Maier – Zigo, Rapuzzi, Jääskeläinen – Yogan, Kytnár, Haščák – Takáč, Preisinger, Matoušek – Šotek, Bezák, Belluš.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM