Ľubomír Hudačko Správy

Prešovu hrozia intenzívne lejaky a tiež búrky s KRÚPAMI: Meteorológovia vydali výstrahu

Odborníci varovali, že vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu ako lámanie konárov stromov, pád slabších stromov či menšie škody na strechách.

Ilustračný obrázok k článku Prešovu hrozia intenzívne lejaky a tiež búrky s KRÚPAMI: Meteorológovia vydali výstrahu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V utorok 23. 5. takmer do polnoci a v stredu 24. 5. platia pre okres Prešov počas dňa výstrahy pred búrkami s krúpami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na webe.

„Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri búrkach môžu byť obmedzené ľudské aktivity a ohrozené zdravie,“ vysvetľujú odborníci.

Krúpy môžu poškodiť

Výstraha trvá v utorok do 23.00 hod. a v stredu od 11.00 hod. do 20.00 hod.

Intenzívny dážď môže podľa SHMÚ vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov.

„Vietor môže spôsobiť škody menšieho rozsahu na porastoch a objektoch ako lámanie konárov stromov, pád slabších stromov či menšie škody na strechách budov. Poletujúce trosky a nezabezpečené predmety tiež predstavujú riziko pre ľudské zdravie. Krúpy môžu poškodiť vegetáciu. Súvislá vrstva krúp na komunikácii môže prechodne obmedziť cestnú premávku,“ doplnili zo SHMÚ.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM