Iné športy

Prešovských hádzanárov čaká zápas v Srbsku: V Seha lige ich preverí Železničar Niš

Po cennom víťazstve v Lige majstrov s Lisabonom, čaká hádzanárov Tatrana Prešov ďalší súboj, tentoraz v Seha Gazprom league. Hrať bude v Srbsku s tímom Niš.

Ilustračný obrázok k článku Prešovských hádzanárov čaká zápas v Srbsku: V Seha lige ich preverí Železničar Niš
Zdroj: TASR

Zverenci Slavka Golužu sa od 19. hodiny predstavia na palubovke srbského tímu HC Železničar 1949 Niš. Železničaru patrí v aktuálnej tabuľke SEHA ligy 8. miesto so ziskom 6 bodov za dve víťazstvá a päť prehier. Naposledy podľahli zverenci Veselina Vujoviča lídrovi súťaže PPD Záhreb na jeho palubovke iba tesne o dva góly 28:30. Predtým ale dokázali zdolať Izvidač Ljubuški (30:21) a vonku dokonca Metalurg Skopje (30:29). Stredajších súperov delí v tabuľke šesť bodov. Tatran má na svojom konte pri štyroch víťazstvách a troch prehrách 12 bodov a aktuálne mu patrí 5. priečka o skóre za Meškovom Brest a pred Steaou Bukurešť.

V nadnárodnej lige zelenobieli naposledy prehrali 20. októbra na palubovke Metalurgu Skopje (28:30). Keďže Niš, ktorý je aktuálnym víťazom srbského pohára, je v tejto sezóne absolútnym nováčikom súťaže, pôjde vôbec o prvé vzájomné meranie síl týchto súperov.

Hlasy pred zápasom

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Čaká nás ďalší zo série náročných stretnutí. Predtým ako prídeme do Nišu, stihneme iba jeden tréning. Najdôležitejšie pre nás ale bude, aby sme sa koncentrovali na seba a náš výkon. Napriek tomu, že nás nečaká nič ľahké, ideme do zápasu s cieľom vyhrať ho.“

Igor Čupryna, brankár Tatrana: „Niš je v domácom prostredí náročný súper, ktorý naposledy odohral veľmi dobrý zápas proti PPD Záhreb. Nehľadiac na aktuálnu situáciu v tabuľke, súper ukazuje, že je to ambiciózny tím a vie byť veľmi nebezpečný. Som si istý, že proti nám budú veľmi motivovaní a bude to ťažký duel. My sa musíme po zápase v Lisabone dobre zregenerovať. Nemáme na to veľa času, no musíme ostať nohami na zemi a k súperovi si ísť po víťazstvo.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM