Krimi

Prešovský vianočný stánok v noci prilákal návštevu: Výhovorka polícii stojí za to!

Vianočný stánok v Prešove prilákal nepozvanú návštevu, ale to si všimla aj mestská polícia. Výhovorka pre nich stojí naozaj za to, veď posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský vianočný stánok v noci prilákal návštevu: Výhovorka polícii stojí za to!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy majú úspech a to až taký, že v jeden večer sa tam tesne pred polnocou diali zvláštne veci. Podľa prešovskej mestskej polície sa do jedného zo stánkov na Hlavnej ulici pokúšala násilím dostať osoba, aj keď vedela, že Vianočné trhy sa v ten deň už skončili.

Bez kľúča

„Neskôr sa osoba vyjadrila, že ráno sa tam dobre varilo. Zavreté, nezavreté, keď mám chuť na varenú stravu, tak si otvorím. Asi tak nejako uvažoval dotyčný, keď si stánok s občerstvením otváral bez kľúča,“ prezradili z mestskej polície viac o netradičnom pokuse občerstviť sa. Našťastie, kamerový systém opäť zaúradoval, presnejšie operátor kamerového systému a súkromný catering, ktorý ešte ani nezačal, sa tak skončil.

„Hliadka mestskej polície, ktorá bola vyslaná na miesto, vykonala úkony v zmysle všeobecne záväzných právnych noriem a celá vec bola odovzdaná policajnému zboru,“ znie správa prešovskej mestskej polície.

Pozor na veci

Tá zároveň upozorňuje návštevníkov Vianočných trhov. „Aby si dávali pozor na svoje osobné veci a nedali tak šancu nepoctivým osobám k obohateniu sa na úkor iných,“ upozorňuje MsP. Podľa hovorcu KR PZ Prešov Daniela Džobanika sa muž pokúsil prekonať uzamknutie, čo sa mu však nepodarilo a tak z miesta odišiel preč. „Išlo o dvadsaťdvaročného Košičana, ktorý poškodením kovovej petlice spôsobil škodu vo výške 50 eur. Prešovskí policajti muža zadržali a obvinili z prečinu krádeže v štádiu pokusu. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby,“ zakončil Džobanik.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM