Správy

Prešovský velodróm nemá nájomcu: Mesto zrušilo súťaž, ponuky uchádzačov sú nevýhodné

Ako uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová, zrušenie súťaže a vypísanie novej bolo najrozumnejším riešením.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský velodróm nemá nájomcu: Mesto zrušilo súťaž, ponuky uchádzačov sú nevýhodné
Zdroj: TASR/František Iván

Prešovskí mestskí poslanci na svojom stredajšom rokovaní zrušili obchodnú verejnú súťaž na dlhodobý prenájom cyklistického velodrómu.

Nová súťaž

Podľa komisie mestského zastupiteľstva pre disponovanie s majetkom mesta ponuky dvoch uchádzačov, ktorí sa do súťaže prihlásili, sú pre mesto nevýhodné.

Poslanci rozhodli o vyhlásení novej súťaže s upravenými podmienkami.

Do verejnej obchodnej súťaže sa prihlásili dvaja záujemcovia, ktorí splnili podmienky. Konkrétne ide o Slovenský zväz cyklistiky a občianske združenie Cyklo Čajka Prešov.

Nerentabilná cena

Podľa predloženého materiálu, ktorým sa zaoberali poslanci, ponúkaná cena nájmu v porovnaní s investíciami, ktorými chcú technicky zhodnotiť predmet nájmu a vzájomný zápočet nájmu a vložených investícií, je pre mesto nerentabilná.

V prípade ukončenia nájomného vzťahu pred uplynutím doby nájmu desiatich rokov by mesto podľa predloženého materiálu evidovalo záväzky voči vloženým investíciám nájomcu.

Odbor financií a mestského majetku preto zapracoval do podmienok novej obchodnej verejnej súťaže minimálnu cenu nájmu vo výške 10-tisíc eur.

Kto spravuje velodróm

Doba prenájmu je desať rokov.

Ako uviedla primátorka mesta Andrea Turčanová, zrušenie súťaže a vypísanie novej bolo najrozumnejším riešením „vzhľadom na to, že obidvaja uchádzači síce ponúkli veľmi nízky nájom, ale pomerne vysokú investíciu, ktorú by nemali s čím započítať“.

„Takže verím, že teraz vyprecizujeme lepšie podmienky verejnej obchodnej súťaže a budeme mať jasného výhercu s pravidlami, ktoré budú aj reálne aplikovateľné v praxi,“ povedala.

Od roku 2017 bol nájomcom cyklistického velodrómu Športový klub Velodróm Prešov. Ku koncu augusta tohto roka ukončil zmluvu o prenájme. Velodróm aktuálne spravuje mestská spoločnosť Prešov Real.

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM