Samospráva

Prešovský samosprávny kraj prispeje na futbalový štadión: Akú sumu nakoniec naňho poslanci odklepli?

Prešovský samosprávny kraj deklaroval zámer podieľať sa na projekte rekonštrukcie, modernizácie a výstavby futbalového štadióna v Prešove. Poslanci odklepli, že kraj na jeho výstavbu prispeje. Akú sumu napokon odsúhlasili?

Ilustračný obrázok k článku Prešovský samosprávny kraj prispeje na futbalový štadión: Akú sumu nakoniec naňho poslanci odklepli?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Zastupiteľstva PSK odklepili, že kraj na štadión prispeje sumou 1,085 milióna eur. Zároveň splnomocnili predsedu Petra Chudíka na rokovanie súvisiace s výstavbou štadióna v Prešove so Slovenským futbalovým zväzom a prešovskou radnicou.

Odobrili aj to, že kraj s mestom založia obchodnú spoločnosť, ktorá zabezpečí celý proces výstavby štadióna a prevezme práva a povinnosti vyplývajúce zo vznikajúceho zmluvného vzťahu. Do projektu prispeje futbalový zväz sumou 2,4 milióna eur, mesto a kraj sa budú zhodne spolupodieľať rovnakou hodnotou 1,085 milióna eur. Vklad mesta do projektu schválili ešte 4. apríla prešovskí mestskí poslanci na mimoriadnom zastupiteľstve. Nový štadión by mal stáť na terajšom tréningovom štadióne, jeho pozemky vlastní mesto, a sčasti na starom štadióne, ktorého pozemky patria futbalovému klubu.

Preto projekt ráta s odkúpením parcely o rozlohe vyše 9000 štvorcových metrov za celkovú sumu 570 000 eur. Kapacita nového štadióna by mala byť 5000 miest, pričom v budúcnosti by bol priestor na dostavbu druhej tribúny a rozšírenie miest na sedenie. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväz prerokoval 5. apríla postup realizácie výstavby prešovského futbalového štadióna a predĺžil termín podpisu zmluvy o vzájomnej spolupráci do 30. mája. Tatran Prešov je najstarším futbalovým klubom na Slovensku, vznikol 25. mája 1898.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM