Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovský režisér Michal Kunes Kováč: Natočil klip pre legendárnu kapelu!

Jeho najnovší počin má výnimočný punc. Prešovský režisér Michal Kunes Kováč natočil videoklip pre legendárnu kapelu. Výsledok si môžete pozrieť vo videu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský režisér Michal Kunes Kováč: Natočil klip pre legendárnu kapelu!
Zdroj: archív Michal Kunes Kováč

Je režisérom hudobných videoklipov, ale ako sám hovorí, už ním len bol. „Momentálne som s tým skončil a českých a slovenských interpretov už odmietam. Chcem sa totiž zbaviť nálepky "klipového“ režiséra,„ rozpráva pre náš web Prešovčan Michal "Kunes“ Kováč.

Posledný klip

Jeho najnovší počin však má výnimočný punc. Veď natočiť klip legende českej hudobnej scény sa nepodarí len tak. „Klip k piesni Valkýra od Kabátu je pre mňa aj posledný klip, ktorý som chcel vytvoriť. Práca prebiehala v pohode, chalani sú ako puberťáci. Pretože, keď sme im dali do rúk meče, tak sa tam začali oháňať a mečovať. No, popravde som to robil aj ja a môj štáb (smiech),“ prezradil čosi z natáčania k piesni Valkýra z albumu Do pekla/do nebe.

Prečítajte si tiež: Kapela z Prešova N3O Akustika o koncertoch: Každý z nich je kuriózna situácia

Samotná výroba prebehla hladko, pretože mali všetko výborne pripravené a točilo sa len v ateliéri. Značný podiel na videoklipe má podľa jeho slov postprodukcia, kde ilustrácie mal na starosti Skunkid a Motion graphic mal na starosti Martin Maco Darnádi. Samotná výroba klipu trvala asi dva mesiace.

Spolupracoval s mnohými

Ku Kabátu ho dostal kamarát. " Klip pre Kabát bol určite istý triumf, kapela vypredáva štadióny, takže je to o niečom inom. A pieseň Valkýra na mňa navyše nepôsobila knedlíkovo," vysvetľuje. Michal má za sebou vyše 50 videoklipov. Chcel by ich mať však len 20, jeho život by bol podľa neho plnší a spokojnejší. Prvý klip robil pre prešovskú kapelu Stopa a hneď potom prišla kapela Heavy Rain z Bratislavy, pričom sa točilo v Prešove.

Prečítajte si tiež: Marián Greksa v rozhovore: V Prešove sa nestratím, Müllera dobieham už aj v hmotnosti

„To bol myslím rok 2006, potom som chvíľku pracoval v publicistike, kde som nakrúcal reláciu 112. To ma naučilo rýchlo reagovať. Ten adrenalín som miloval. Neskôr som točil videoklipy pre Tinu, Rytmusa, Dominiku Mirgovú, Ektora, Separa, Martina Haricha, AK, Moniku Bagarovú, Majka Spirita či Charlie Straight. Neskôr som chcel expedovať mimo Česka a Slovenska, tak som točil klip s Dope D.O.D. a momentálne ešte píšem scenár pre Laibach,“ dodal na záver Michal. A ako najnovší počin pre Kabát vyzerá si pozrite v priloženej videogalérii.

Kabát - Valkýra
1
Galéria
Režisér Michal Kunes Kováč z Prešova: Natočil klip Kabátu
3
Galéria
Zdroj: archív Michal Kunes Kováč
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM