Ľubomír Hudačko Šport

Prešovský lyžiar Matej Falat získal v alpskej kombinácii bronz: Od striebra ho delila jedna stotina

Na svetovej zimnej univerziáde v španielskej Granade reprezentuje Prešovčan Matej Falat vynikajúcim spôsobom. V alpskej kombinácii získal bronzovú medailu, pričom ho od striebra delila len jediná stotina. Tesne pred ním skončil aj víťaz.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský lyžiar Matej Falat získal v alpskej kombinácii bronz: Od striebra ho delila jedna stotina
Zdroj: TASR

V mrazivom počasí v Sierra Nevade dosiahol Falat v predpoludňajšej prvej časti 10. najrýchlejší čas, keď na priebežného lídra Taliana Michelangela Tentoriho stratil 1,57 sekundy.

V slalome však následne predviedol štvrtý najlepší výkon, ktorý ho katapultoval až na pódium. Falat vybojoval pre Slovensko druhú medailu v granadskej časti SZU, o tú prvú sa postarali v sobotu tanečníci na ľade Federica Testová a Lukáš Csölley.

Za víťazným Sandrom Bonerom zo Švajčiarska zaostal v súčte super-G a slalomového kola o 36 stotín sekundy, pričom iba jedna stotina ho delila od strieborného Giulia Boscu z Talianska.

Aj to potvrdzuje, že zo skromných podmienok vie vyrásť lyžiar konkurencieschop­ných kvalít. Matej Falat reprezentoval Slovensko a Prešov aj na vlaňajších ZOH v ruskom Soči.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM