Správy

Prešovský klub sa pred novou sezónou mohutne posilňuje: Do kádra pribudli ďalší Kanadania

Po príchode ďalšieho novica je na súpiske prešovského tímu sedem legionárov, pričom presne toľko ich môže zasiahnuť do jedného zápasu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský klub sa pred novou sezónou mohutne posilňuje: Do kádra pribudli ďalší Kanadania
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hokejový klub HC Grotto Prešov získal do svojich služieb kanadského útočníka Craiga Martina. „Craig vie zahrať na pozícii centra, ale aj krídelníka. Jeho silnou stránkou je najmä výborne korčuľovanie a prehľad v hre,“ napísal klub na sociálnych sieťach.

Viac správ z Prešova:

Dvadsaťsedemročný útočník pôsobil v uplynulej sezóne v zámorskej ECHL, kde v tíme Jacksonville Icemen získal v 66 zápasoch 60 bodov (25+35) a ovládol tímové bodovanie. V play off pridal gól a tri asistencie.

Už sedem legionárov

Martin zasiahol aj do troch zápasov AHL za tím Charlotte Checkers, do kanadského bodovania sa nezapísal. Do kádra pribudol tiež 26-ročný stredný útočník Abbott Girduckis.

Preňho to bude Prešov prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky.

Doteraz pôsobil v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL. V sezóne 2021/2022 obliekal dres Jacksonville Icemen (ECHL) a v 56 zápasoch nazbieral 51 kanadských bodov za 19 gólov a 32 asistencií.

Nastúpil aj na šesť zápasov v AHL vo farbách Hartford Wolf Pack, v ktorých strelil jeden gól. Po príchode Girduckisa je na súpiske prešovského tímu sedem legionárov, pričom presne toľko ich môže zasiahnuť do jedného zápasu.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM