Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

Prešovský dopravca o zvláštnom odkaze Dankovi a národnom menu: Išlo o zlyhanie zamestnanca!

V prešovskej MHD by sme nemali nič konzumovať ani piť a práve to bola pre Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) téma utorkového dňa.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský dopravca o zvláštnom odkaze Dankovi a národnom menu: Išlo o zlyhanie zamestnanca!
Zdroj: Dnes24.sk/TASR/Jakub Kotian

Národné menu sa stalo jedno z najdiskutova­nejších na Slovensku počas uplynulých dní. Neprišiel s ním žiaden renomovaný šéfkuchár. Ale šéf národniarov Andrej Danko.

Z jeho slov, ktoré odzneli počas konferencie HORECA, ktorej sa zúčastnil, to hneď nebolo celkom jasné.

Ako príklad však uviedol Rakúsko, ktoré má podľa jeho slov tri známe polievky plus hlavné národné jedlá. Reč bola o zjednotení receptúr aj o zjednotení jedálnych lístkov.

Danko sa k národnému menu vyjadril aj v politickej relácii Na hrane na Jojke, kde sa ho na to pýtala moderátorka.

Šéf národniarov, zjavne podráždený z tejto otázky, zdôraznil, že to nebolo to podstatné, čo na konferencii povedal a že nikto nebude reštauráciám diktovať, čo majú variť.

Kto robí sushi, nebude ponúkať halušky

„Je to jedna z problematík, ktorá je dôležitá v cestovnom ruchu. Keď sem príde zahraničný hosť, aby mal naše národné jedlo,“ uviedol Danko s tým, že by išlo skôr o odporúčania pre reštaurácie. „Keď niekto robí sushi, tak mu nebudeme odporúčať halušky,“ poznamenal.

Trval však na tom, že kategorizácia reštauračných a stravovacích zariadení by prevádzkovateľom pomohla.

Odkaz od dopravcu

A teraz sa k národnému menu vyjadril aj prešovský dopravca.

V MHD totiž nie je povolené jesť a k tomu niekto prostredníctvom sociálnej siete z oficiálneho profilu Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP) pridal zvláštny odkaz a narážku na Dankovo národné menu.

„Autobus nie je vhodný na romantickú večeru. Konzumácia potravín a nápojov vo vozidlách MHD nie je povolená. Výnimkou nie je ani národné menu,“ znelo v stanovisku, ktorý DPMP v utorok oficiálne zavesil na sociálnu sieť.

Individuálne zlyhanie zamestnanca

Po zverejnení článku na našom webe dopravca večer následne uviedol vec na správnu mieru a vydal toto stanovisko: „Dopravný podnik mesta Prešov a.s. 14.11.2023 uve­rejnil na svojej facebookovej stránke príspevok týkajúci sa zákazu konzumácie jedál vo vozidlách MHD. Tento príspevok obsahoval aj informáciu, ktorá mohla vyvolávať dojem asociácie s konkrétnym politickým názorom alebo výrokom,“ potvrdili z DPMP.

V tejto súvislosti zároveň dopravca vyhlásil, že uverejnená informácia nebola vyjadrením postoja alebo názoru dopravcu.

„Išlo o individuálne zlyhanie zamestnanca a DPMP a.s. preto v tejto súvislosti bezodkladne zjednal nápravu a príspevok zo svojej oficiálnej facebookovej stránky odstránil. Vedenie DPMP a.s. zároveň vyhlasuje, že sa dištancuje od akýchkoľvek politických prejavov a politických výrokov,“ doplnili na sociálnej sieti.

A ako vyzeral teraz už odstránený predmetný oznam od DPMP nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Dopravca v Prešove si rýpol do národného menu
2
Galéria
Zdroj: Erik Wittner
Zdroj: ŠVPS SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM