Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

MHD v Prešove rieši samé PROBLÉMY: Vynechané spoje aj Sekčov bez trolejbusov!

Niektoré linky prešovskej MHD mali v pondelok ráno problém s pokrytím trás, došlo totiž ku kritickému nedostatku vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku MHD v Prešove rieši samé PROBLÉMY: Vynechané spoje aj Sekčov bez trolejbusov!
Zdroj: Dnes24.sk

Z dôvodu kritického nedostatku prevádzkyschopných autobusov boli v pondelok 23.10.2023 vy­nechávané vybrané spoje liniek 10, 12 a 27. Dnes24.sk o tom informoval hovorca DPMP Vladimír Tomek.

Spojom linky 12 zo zastávky Šidlovec a 27 zo zastávky Terchovská hrozilo vynechávanie aj po rannom nedostatku prevádzky schopných autobusov, no dopravca to včas stihol vyriešiť.

Trolejbusy nejazdia

Na linke 10 však boli v skorých ranných hodinách spoje vynechané.

Horšie však je, že z dôvodu poruchy na trakčnej meniarni Solivar je prerušená premávka trolejbusov na sídlisko Sekčov a Solivar.

„Trolejbusové linky 1, 4, 8 a 38 premávajú po zastávku Železničná stanica, trolejbusy sa následne budú otáčať na kruhovom objazde pri OBI. Úsek Železničná stanica – Solivar, Železničná stanica – Sibírska/Pod Šalgovkom je bez obsluhy trolejbusovými linkami,“ vysvetlili ďalej z DPMP.

Porucha je závažná

Cestujúcim zo Sekčova a Solivaru tak dopravca odporúča využiť ostatné autobusové linky. „Ospravedlňujeme sa za vzniknuté komplikácie, na odstránení poruchy pracujeme,“ doplnil dopravca.

Porucha meniarne je pritom natoľko závažná, že jej oprava nebude ukončená dnes.

„Aktuálne spracovávame krízový scenár linkového vedenia pre ďalšie dni,“ znie stanovisko DPMP.

Zdroj: Facebook.com/Chris Sadler
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM