Iné športy

Prešovskí volejbalisti vstúpia do sezóny vo vynovenej hale s novým názvom aj tvárami

Ikonický Martin Sopko v kádri ostal, na lavičku zasadol reprezentačný tréner. Družstvo Prešova má tentoraz vyššie ambície.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí volejbalisti vstúpia do sezóny vo vynovenej hale s novým názvom aj tvárami
Zdroj: Veronika Mihaliková

Po predčasne ukončenej sezóne na jar sa blíži nový ročník mužskej extraligy. Prešovskí volejbalisti do nej vstúpia v zmodernizovanej športovej hale s novým názvom, logom a tvárami.

Návrat domov

Dlhoočakávaný návrat do domovského stánku Športovej haly Prešovskej univerzity v Prešove plánujú Miraďáci osláviť vo veľkom štýle.

„Po rekonštrukcii sa vraciame do priestorov, ktoré zažili najväčšie úspechy prešovského mužského volejbalu. Do extraligy sme družstvo prihlásili pod novým názvom VK MIRAD UNIPO Prešov a korekciou prešlo aj logo. Zachovali sme jeho historický tvar, do popredia vybrali volejbalovú loptu a univerzitný prvok sovy. Sova je prirodzeným symbolom akademického prostredia, múdrosti, ale je to tiež dravý živočích, ktorý je známy svojou trpezlivosťou a bojovnosťou. Tak sa chceme prezentovať aj my na ihrisku,“ vysvetlil generálny manažér Marián Palenčar.

Trio nováčikov

Okrem zmeny na trénerskej stoličke, ktorú obsadil skúsený reprezentačný lodivod Marek Kardoš, sa úpravy nevyhli ani samotnému družstvu. Skladba hráčskeho kádra nebola vzhľadom na situáciu s koronavírusom jednoduchá, ale prebiehala pokojne. V kádri skončili Śnieżek, Margicin a Jurko.

So začiatkom letnej prípravy sa trénerovi hlásilo trio nováčikov. A to Łukasz Szarek, Peter Porubský a Vincent Rzyman. Ambície družstvo netají.

"Napriek náročnej situácií v športe máme najvyššie ciele,“ stručne komentoval tréner Marek Kardoš.

Pandemická situácia stále komplikuje podmienky usporadúvania verejných halových športových podujatí.

„Nové potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v okrese pribúdajú. Dbáme na všetky opatrenia, ktoré vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v súčinnosti s RÚVZ v Prešove. Do tréningového procesu sme zapracovali pokyny vydané vedením PU v Prešove a počas zápasov budú vykonané všetky úkony súvisiace s opatreniami SVF," pokračoval Palenčar a dodal:

Negatívne výsledky

"Hráči prešli testovaním s negatívnym výsledkom a v prípade potreby sme pripravení na ďalšie testovanie. Hľadáme možnosti, ako divákom poskytnúť zážitok z hry aj v prípade, že sa nebudú môcť osobne dostaviť do športovej haly,“ doplnil.

Ak tomu nezabráni vývoj epidemiologickej situácie na Slovensku, tak letná príprava vyvrcholí štartom Edymax extraligy, ktorý je z rozhodnutia federácie naplánovaný na 26. september 2020.

Informácie redakcii poskytla z VK MIRAD UNIPO Prešov Jana Palenčarová

Zatiaľ si v obrazoch pozrite zábery z derby v hádzanej medzi Prešovom a Košicami.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Prešov a Košice začali novú sezónu vzájomným derby
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM