Ľubomír Hudačko Správy

Prešovskí vodiči môžu jasať: Horúca správa o parkovaní, ktorá vás zaručene poteší!

Počas obdobia Veľkonočných sviatkov bude v Prešove jasať nejeden vodič. Dobrá správa pre motoristov totiž prišla z radnice, ktorá uviedla informácie k prevádzke parkovísk v meste. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí vodiči môžu jasať: Horúca správa o parkovaní, ktorá vás zaručene poteší!
Zdroj: Dnes24.sk

Parkovanie v Prešove bude na týždeň zadarmo! Potvrdila to primátorka Andrea Turčanová a riaditeľ spoločnosti Prešov Real s.r.o. Peter Bobko.

Zadarmo do 8.4.

Práve táto firma od prvého apríla parkovanie realizuje a vodiči tak môžu až do 8.4. jasať. Prešov REAL ponúkol najvýhodnejšiu ponuku pre mesto vo výberovom konaní spomedzi mestských firiem a tak práve táto spoločnosť teraz parkovanie v meste zastrešuje.

„Pri tejto príležitosti zabezpečil Prešov REAL v spolupráci s mestom parkovanie v Prešove zdarma od 1.4. a to na dobu 7 dní, teda do 8.4.,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Chcú aj oživiť centrum

Okrem potreby technického zabezpečenia prevádzky je cieľom tohto kroku najmä oživenie centra mesta počas Veľkonočných sviatkov. Od 8.4. sa výber parkovného bude realizovať už obvyklým spôsobom, v zmysle platného cenníka a prevádzkového poriadku.

Výberové konanie na prevádzkovanie platených parkovísk a pouličného parkovania sa uskutočnilo 19. marca. Zapojili sa doň tri mestské firmy, následne komisia uskutočnila rokovania so zástupcami každej spoločnosti. Výber bol následne uzavretý, správcom parkovísk je od 1. apríla Prešov REAL, a.s.

Čítajte tiež:

Turčanová sa predviedla jazdou na elektromobile: Nabonzovala na seba, prečo sa vozila len na parkovisku

Výberové konanie k parkovacím plochám v Prešove? Po novom sa môžu prihlásiť len mestské firmy

Výberové konanie na prevádzku parkovísk: V hre je takmer tisícka miest!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM