Ľubomír Hudačko Správy

Prešovskí školáci sú proste jednotky: Ich zbierka zaujala až tak, že ich ocenil minister!

Od ministra školstva Dušana Čaploviča si prevzali ocenenia Detský čin roka 2013 v rôznych kategóriách detskí hrdinovia. Medzi ocenenými boli aj prešovskí školáci, ktorí chceli všemožne pomôcť hendikepovaným deťom.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí školáci sú proste jednotky: Ich zbierka zaujala až tak, že ich ocenil minister!
Zdroj: Webnoviny.sk

Majú dobré srdce a dokážu sa vcítiť aj do iných. Presne to dokázali školáci z Prešova a o ich aktivite sa dozvedel až samotný minister.

V ocenení Detský čin roka 2013 tak bodovali aj študenti z Prešova. Cenu v kategórii Dobrý nápad získali žiaci z prešovskej Základnej školy Sibírska. Zaslúžili si ju tým, že pre hendikepované deti zorganizovali zbierku hračiek.

„Vy považujete svoje dobré skutky za samozrejmé, ja ich považujem za jedinečné, príkladné, pred ktorými sa treba pokloniť a zoznámiť sa s tými skutočnými hrdinami našej doby,“ povedal na adresu ocenených šéf rezortu školstva.

O svojich dobrých skutkoch v tomto roku napísalo 8186 detí a detských kolektívov. Výberová komisia z nich vybrala 35 nominácií a zaslala do škôl s výzvou, aby deti podporili v detskej porote tie dobré skutky, ktoré považujú za najcennejšie. V detskej porote zahlasovalo 118 490 detí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM