Ľubomír Hudačko Správy

Prešovskí školáci sa môžu radovať: Šup, šup do plaviek, zrekonštruujú vám bazén!

Dobré správy pre žiakov ZŠ na Májovom námestí. Škola sa rekonštruuje v plnom prúde, nebude chýbať ani vynovenie bazéna. Okrem toho sa ďalšie peniaze poskytnú aj na revitalizáciu ďalších materských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí školáci sa môžu radovať: Šup, šup do plaviek, zrekonštruujú vám bazén!
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Prešov získalo na rekonštrukciu škôl najviac finančných prostriedkov z krajských miest na Slovensku. Aktivita mesta pri získavaní a realizácii projektov je podľa radnice snahou o zlepšenie podmienok výchovy a vzdelávania v meste Prešov a deklaráciou toho, že školstvo je jednou z priorít rozvoja mesta v nasledujúcich rokoch.

„V prípade ZŠ Májové námestie ide o rekonštrukciu aj vrátane bazéna, zahrňujúca vzduchotechniku a vykurovanie a priestory pre ZUŠ, čo bude ďalší priestor pre kultúru a umenie mladých v meste,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Ostatnou aktualitou je podľa hovorkyne posledné rozpočtové opatrenie schválené MsZ, v rámci ktorého pôjde zo sumy 8,1 milióna eur z NDS na nové investičné akcie najväčší balík peňazí na revitalizáciu ďalších materských škôl a na opravy budov ďalších základných škôl. To predstavuje sumu 3,7 milióna eur.

foto: archív fb

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM