Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovskí poslanci s primátorom v netradičných rolách: Na námestí predávajú punč!

Na námestí pred Konkatedrálou sv. Mikuláša je od pondelka do piatka umiestnený stánok v prešovských farbách, kde sa bude podávať primátorský punč. Cena za obľúbená nápoj je dobrovoľná a výťažok z predaja pôjde na pomoc organizáciám – partnerom mesta v starostlivosti o rodinu v kríze.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí poslanci s primátorom v netradičných rolách: Na námestí predávajú punč!
Zdroj: Dnes24.sk

Pomôže sa aj rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii. Okrem toho výťažok poputuje unikátnemu centru Dorka na Lomnickej ulici v Prešove, ktoré pod jednou strechou poskytuje odbornú pomoc a bývanie deťom, mladým, dospelým a rodinám, ktoré sa ocitli v krízovej životnej situácii. Taktiež aj záujmovému združeniu MyMAMY, neziskovej organizácii Návrat či občianskemu združeniu Magis.

Tento rok boli vytypované prešovské organizácie, ktorých pomoc smeruje rodinám s deťmi v kríze. Medzi tieto združenia sa rozdelil aj finančný výťažok zbierky zamestnancov MsÚ a MsP v Prešove vo výške cca 2 000 eur. Vianoce sú aj o pomoci, aj tieto sviatky sa v myšlienke „primátorského punču“ rozhodlo mesto Prešov pokračovať a prispieť tak kúskom radostnejších Vianoc tým, ktorí to skutočne potrebujú.

Stránok je v týchto chvíľach postavený, s predajom sa oficiálne začalo v pondelok o 15:00, kedy sa pri výdaji popri primátorovi stretnú aj poslanci MsZ v Prešove a ďalšie významné osobnosti Prešova. Počas tohto týždňa sa v rámci tejto akcie budú podávať aj koláčiky, ktorými túto myšlienku podporili kuchyne prešovských ZŠ. Vianočný primátorský punč, z ktorého výťažok poputuje na pomoc rodinám, bude možné ochutnať do 20.12.2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM