Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovskí policajti v akcii kvôli zvieraťu, ktoré bežne len tak neuvidíte: V plote sa zakliesnil jazvec! FOTO

Mestskí policajti boli povolaní do akcie. A to kvôli zvieraťu, na ktoré človek len tak bežne nenarazí. V Prešove sa totiž v plote zakliesnil jazvec.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí policajti v akcii kvôli zvieraťu, ktoré bežne len tak neuvidíte: V plote sa zakliesnil jazvec! FOTO
Zdroj: Mestská polícia Prešov

V poslednom období má prešovská mestská polícia veľa oznámení týkajúcich sa pohybu poľovnej zveri na území mesta – hlavne v okrajových častiach v blízkosti lesa, resp. polí. Len pred pár dňami museli strážcovia poriadku zasahovať kvôli zakliesnenému jazvecovi.

„Posledný nahlásený prípad sa stal 10.3.2016 na Ul. Ku Kráľovej hore v záhradkárskej oblasti, kde bol v pletive zakliesnený jazvec. Nebudeme tu rozoberať dôvody, prečo to tak je. Chceme občanov skôr usmerniť, ak sa už stretnú s podobným javom, ako na to. Určite sa k takejto zveri nie je nutné približovať, ani ju hladkať či kŕmiť. Najmä, ak je zjavné, že stratila prirodzenú plachosť,“ uviedol Slavomír Pavelka z referátu preventívno-výchovných činností Mestskej polície v Prešove.

V takýchto prípadoch je podľa neho potrebné zavolať linku tiesňového volania 159 s uvedením presného miesta, kde sa zver nachádza, okrem presnej adresy uviesť aj to, či je v záhrade alebo pri dome. „Vzhľadom k tomu, že ide o poľovnú zver, naši príslušníci zabezpečia miesto, kde sa táto zver nachádza a oboznámia príslušnú poľovnú organizáciu, ktorá je povinná takú zver odchytiť, prípadne prijať opatrenia na jej opätovné umiestnenie vo voľnej prírode. Zdôrazňujeme, aby ste zver nechytali a ani inak sa ju nesnažili odchytiť či prísť s ňou do osobného kontaktu. Kontaktujte linku tiesňového volania 159,“ zakončil Pavelka.

Môže vás zaujímať:

Náčelník prešovských policajtov prezradil najkurióznejšie príhody: Tomu ani nebudete chcieť veriť!

Dojímavý boj: Pre prešovskú Kalváriu sa spojili desiatky tisíc ľudí, dostavil sa nádherný výsledok!

Náčelník mestských policajtov nám to prezradil: LOKALITY, ktoré sú v Prešove najbezpečnejšie

foto: MsP

Strážcovia poriadku v Prešove zasahovali kvôli jazvecovi
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM