Iné športy

Prešovskí hráči prežívajú SKLAMANIE: Vo finále nevyhrali žiaden duel, titul má Bratislava

Hráči VKP tak získali Pohár Bohumila Goliana, aj keď skončili po základnej časti na štvrtom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí hráči prežívajú SKLAMANIE: Vo finále nevyhrali žiaden duel, titul má Bratislava
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Volejbalisti bratislavského VKP získali majstrovský titul v slovenskej extralige. V nedeľu uspeli aj vo štvrtom zápase finále play off Niké extraligy, keď doma zdolali VK Prešov po dráme 3:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá triumfovali 4:0 na zápasy.

Je to pre nich dvanásty titul v klubovej histórii.

Hostia začali v stretnutí lepšie a prvý set zvládli po výsledku 25:23, ďalší však patril VKP (25:21). Prešov bol opäť v treťom úspešnejší, no štvrtý a piaty zvládli domáci a otočili vývoj stretnutia.

Hráči VKP tak získali Pohár Bohumila Goliana, aj keď skončili po základnej časti na štvrtom mieste. Vo štvrťfinále si poradili so Svidníkom (2:0 na zápasy) a v semifinále triumfovali nad Myjavou (3:1).

VKP Bratislava – VK Mirad Unipo Prešov 3:2 (-23, 21, –21, 17, 12)

  • 137 minút,
  • 700 divákov
  • hráči zápasu: Adrián Vančo ( Bratislava) – Michal Ščerba (Prešov)
  • konečný stav série: 4:0, VKP získalo titul

VKP: Kubš 6, Marjov 7, Jalovecký 0, Trubač 3, Billich 10, Vančo 41, libero Ľ. Nemec (Jurík 0, Červenák 11, Zaťko 1).

VK Mirad Unipo: Goč 7, M. Hudák 2, Jendrejčák 7, Gulák 24, Ščerba 17, Baslar 5, liberá Turis a Falat (Smolej 9, Mikovčík 5, Anderko 0).

hlasy (zdroj: SVF):

Robin Pělucha, tréner VKP: „Tretí aj štvrtý duel boli veľmi náročné, keďže takmer v každom sete sa hrala vyrovnaná koncovka. Vyhrali sme síce 4:0 na zápasy, ale bolo to veľmi náročné. Základ úspechu sme urobili v Prešove, kde sme oba zápasy vyhrali a doma sme to už ubojovali. Veľmi ma teší, že som opäť získal majstrovský titul s VKP a myslím si, že je v správnych rukách.“

Erik Digaňa, tréner VK Mirad Unipo: „V prvom rade blahoželám Bratislave k víťazstvu. Herne aj výsledkovo boli lepší. My sa musíme z tohto poučiť a pripraviť sa na ďalšiu sezónu ešte lepšie. O zlato sa pokúsime o rok a verím, že neskončíme so striebrom, ale ligu aj vyhráme.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM