Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovské víkendové akcie lákajú svojou atraktivitou: Podujatia, na ktoré odporúčame si odskočiť...

Aj v blížiaci sa víkend sú pripravené v Prešove akcie rôzneho druhu. S naším prehľadom sa v nich ľahko zorientujete a potom si stačí už len vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské víkendové akcie lákajú svojou atraktivitou: Podujatia, na ktoré odporúčame si odskočiť...
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 15.5.

FK Prešov – Slov-Matic FOFO Bratislava

Odohráme doma druhý finálový zápas proti veľkému favoritovi, 9-násobnému majstrovi Slovenska, Slov-maticu FOFO Bratislava. Príďte podporiť prešovských futsalistov! Od 19.30 v hale na Baštovej ulici.

Fanfara Transilvania

Názvom nie náhodou odkazuje na legendu o Drakulovi, ktorá sa v súvislosti s touto lokalitou automaticky vynorí niekde v podvedomí snáď každému. Čaká vás vystúpenie kapely, ktorá je jedna z najznámejších rumunských kapiel, hrajúcich gypsy a balkán. Od 20.30 v Chris­tianii.

House party

Počas večera môžete očakávať housovú exhibíciu v podaní LIVE SETU by Under Pressure (DRUMM & LIVE PERCUSSION), taktiež sa už dnes nalaď na DEEP & TECH HOUSE by Yakub Deejay. Od 21.00 v Jam Clube.

Captain rap night

Telá vám rozhýbe aj OUA ejkejej Východosloven­skýMáčo a o hudbu sa počas celého večera bude starať talentovaný čavargoš Dj Dill. Od 21.00 v Live to ride – Extreme Sport Hall.

Binery a Kurkus

Kurkus je vulgar-pop-dance-punk skupina z Ke, ktorej debut tvorí kompilát 8 CD s názvom Octameron. Ich texty sú minimalistické básne písané v slovenčine, angličtine ako aj vo fiktívnom pseudojazyku. Binery – speváčka a skladateľka Romana Radvanská. Tešiť sa na nich môžete od 21.00 vo Wave klube.

Sobota 16.5.

Babadlo dokorán

Diváci a návštevníci Domu kultúry Solivar v Prešove si budú môcť vychutnať osem najúspešnejších divadelných inscenácií divadla Babadlo a zažiť dva jedinečné večerné divadelné koncerty. Začiatok druhého dňa v sobotu od 10.00.

Merida Road Cup

Príďte povzbudiť cyklistov z celého Slovenska, alebo si aj zapretekať v kategórii hobby. Od 10.00 na Velodróme.

Noc múzeí a galérií

Dvere múzeí a galérií zostanú v sobotu otvorené pre návštevníkov do neskorých večerných a nočných hodín, aby im umožnili prehliadku expozícií. Popri tom ponúknu všetkým sprievodný program. Tešiť sa môžete v týchto lokalitách: Krajské Múzeum Prešov; Šarišská galéria; Múzeum rusínskej kultúry; Slovenské technické múzum na Solivare. Od 15.00.

Retro Majáles Shadows & Swing & Oldies

Na svoje si prídu milovníci Swingu a Oldies. Od 19.00 v PKO.

VI. Prešovská zberateľská burza

Burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tf. kariet, bižutérie, hračiek, modelov áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD, videopásov. Od 9.00 v PKO.

Nedeľa 17.5.

Nedeľný veget

Vegetenie v útulnej Balalajke a jej nádvoria? Áno, tešiť sa môžete na jarné piknikovanie. V nedeľu od 16.00.

Čítajte tiež:

Parádny nápad: V Prešove vzdajú hold bicyklovaniu, takto sa môžete naraňajkovať…

V Prešove pozor na uzávierky, zmeny a meškanie spojov: Ako bude vlastne jazdiť MHD?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM