Ľubomír Hudačko Správy

Prešovské trhoviská čaká niekoľko noviniek: Tešte sa aj na farmárske trhy!

Mestské trhoviská v Prešove čoskoro otvoria svoje priestory do najrušnejšej sezóny, niektoré fungujú celoročne. Technické služby mesta Prešov ako ich správca pripravil tento rok niekoľko noviniek, ktoré podľa zastupujúcej hovorkyne mesta Prešov Anny Polačkovej skvalitnia poskytované služby.

Ilustračný obrázok k článku Prešovské trhoviská čaká niekoľko noviniek: Tešte sa aj na farmárske trhy!
Foto: Jozef Milan

V meste fungujú tri trhoviská, Centrum, Weberova a trhovisko Šváby, dve z nich fungujú celoročne. Trhovisko na Weberovej ulici v centre mesta otvorí svoje brány tento rok 7. apríla a sezónu ukončí na konci decembra.

Novinkou sú Farmárske trhy

V jarných mesiacoch je tu podľa zastupujúcej hovorkyne ponúkaný predaj hlavne drobnými domácimi pestovateľmi s prebytkami. Začiatkom jesene predávajúci ponúkajú tovar na zimné predzásobovanie, a to hlavne zemiakmi, kapustou či ovocím a zeleninou.

„Konkrétne ide o obnovu trhových stolov s vyznačením prenajímanej plochy, nové nátery stánkov, oprava oplotenia na trhovisku Weberova, vyspravenie výtlkov plochy areálu trhoviska. Novinkou pre občanov sú aj Farmárske trhy, kde bude raz týždenne prvoradým cieľom predstaviť občanom tých, ktorí v regióne vyrábajú niečo originálne, chutné a zdravé, ponúknuť im tradíciu a chuť,“ uviedla Polačková.

Najviac navštevované je Centrum

Trhovisko Centrum je najviac navštevované. Okrem predaja ovocia a zeleniny sú na trhovisku k dispozícií aj uzamykateľné stánky s trvalým stanovišťom na predaj textilu, drobného tovaru. Od utorka (1. 4.) bude otvorené už od 6.00 h. do 18.00 h. v pracovných dňoch a v sobotu od 5.00 h. do 13.00 h., tak ako to býva každoročne v čase hlavnej sezóny.

Rovnaké prevádzkové hodiny bude mať od začiatku apríla aj najmenšie trhovisko na Šváboch. V polovici októbra sa ich prevádzkové časy zmenia. Podľa Polačkovej je každé trhovisko vybavené sociálnym zariadením, prívodom vody a nádobami na komunálny odpad s pravidelným odvozom.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM