Prešovské kuchárky si zaslúžia klobúk dole: Veď si pozrite, aký úspech dosiahli
Kuchárky školského stravovania mesta Prešov za z Košíc opäť vrátili s početnou kolekciou medailí. Nielenže obhájili vlaňajšie pozície, ale pridali aj ďalšie výborné umiestnenia.

Z 5. ročníka súťaže Košický kuchár si prešovské kuchárky priniesli viaceré medaile. A kolekciu cenných kovov titulom absolútny víťaz dozdobila Ľubica Pulíková zo školskej jedálne MŠ Solivarská.
Čo dostali za úlohu?
Kuchárky a kuchári zo školských kuchýň a vývarovní tentoraz dostali za úlohu pripraviť pokrm, kde hlavnou surovinou bol králik, resp. zajac. Cenovo dostupný pokrm mal vychádzať z gastronomických a kulinárskych tradícií Slovenska prípadne jeho jednotlivých regiónov a bolo potrebné zohľadniť aj sezónnosť použitých doplnkových surovín.
V kategórii Studená kuchyňa bolo súťažnou témou „Posolstvo jari na tanieri“, v kategórii Torty, zákusky a reštauračné dezerty sa zasa majstri kuchárskeho remesla prezentovali témou „Sladké posolstvo jari“.
Krásne úspechy
Absolútna víťazka Ľubica Pulíková získala tento titul a tiež zlatú medailu v kategórii Torty, zákusky a reštauračné dezerty. Táto šikovná kuchárka tým zároveň obhájila svoje vlaňajšie umiestnenie. Ďalšou medailistkou v tejto kategórii, tentoraz bronzovou, sa stala Mária Simkovičová.
V súťaži, ktorú organizuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov si vlaňajšiu zlatú medailu obhájila tiež Mária Olexová (ZŠ Májové námestie) v kategórii Teplá kuchyňa – varenie naživo. V rovnakej kategórii putovalo do Prešova aj striebro, tentoraz pre Natáliu Olejčukovú (MŠ Solivarská) – aj v jej prípade išlo o obhajobu pozície z minulého roka. Navyše si Natália Olejčuková priniesla striebro aj v kategórii Studená kuchyňa.