Ľubomír Hudačko Kultúra

Prešovské Babadlo a jeho jubileum: Dvadsiatku oslávi ôsmimi naj inscenáciami a večernými koncertmi!

Divadlo Babadlo z Prešova sa onedlho dožije svojich dvadsiatych narodenín. Návštevníkov tak pohostí ôsmimi najúspešnejšími inscenáciami, či večernými koncertmi. To všetko počas podujatia Dni otvorených dverí Divadla - Babadlo dokorán. Kedy sa na oslavu môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Prešovské Babadlo a jeho jubileum: Dvadsiatku oslávi ôsmimi naj inscenáciami a večernými koncertmi!
Zdroj: Dnes24.sk

Diváci a návštevníci Domu kultúry Solivar v Prešove si budú môcť vychutnať osem najúspešnejších divadelných inscenácií divadla Babadlo a zažiť dva jedinečné večerné divadelné koncerty. Okrem toho majú šancu absolvovať aj celodenný program divadelných tvorivých dielní. Babadlo totiž oslávi dvadsať rokov svojej existencie už 1. júna 2015.

„Divadlo Babadlo je jediným nezávislým divadlom na území Slovenska s takouto pravidelnou a sústavnou, dvadsaťročnou divadelnou činnosťou pre deti a mládež. Počas svojej existencie Divadlo dosiahlo výnimočné úspechy na divadelných festivaloch doma i v zahraničí. Svojou prácou si získalo priazeň a podporu divákov v celom Prešove i v regióne a pravidelne uvádza svoje inscenácie po celom Slovensku ale i v zahraničí,“ pozývajú zástupcovia Divadla na oslavu. Tá sa uskutoční už od 15.5. až do 17.5.2015 v kul­túrnom domčeku na Solivare.

Divadlo vzniklo v roku 1995 ako projekt nadšencov, ktorí si uvedomili, že štátna ideová kontrola, no aj finančná starostlivosť o kultúru a umenie pre deti definitívne skončili. Obetaví absolventi Prešovskej univerzity založili občianske združenie a začali bez akejkoľvek finančnej podpory pravidelne vytvárať a hrávať bábkové divadelné inscenácie pre deti, mládež a neskôr aj pre dospelého diváka.

Čítajte tiež:

Známa Prešovčanka ukazuje, že sa vie tešiť zo života. VIDEO: Knechtová pózuje na posteli aj vo vani

Májové ťaháky v Prešove: TOP 10 podujatí, na ktorých nemôžete chýbať

foto: ilustračné/babadlo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM