Správy Samospráva

Prešovská župa spustila web na pomoc seniorom. Využitie vidí aj po pandémii

V Prešovskom kraji je takmer 119-tisíc ľudí vo veku 65 rokov a viac.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská župa spustila web na pomoc seniorom. Využitie vidí aj po pandémii
Zdroj: pixabay.com

Prešovský samosprávny kraj (PSK) a Nadácia PSK spustili na doméne pskpreludi.sk web pre podporu rodiny.

„Ide o projekt, ktorý má ambíciu zastrešovať všetky neziskové organizácie, občianske združenia, iniciatívy, charitatívne organizácie, mestá a obce, ktoré poskytujú služby pre seniorov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí v čase koronavírusu,“ uviedla Lea Heilová z Oddelenia komunikácie a propagácie PSK.

Návštevníci portálu si tak podľa jej slov môžu následne vyhľadať služby podľa druhu alebo miesta bydliska. „Register ponúka služby ako rozvoz teplej stravy/obedov, nákup potravín a drogérie, nákup liekov, duchovnú službu (rozhovor s kňazom) a iné služby, ku ktorým môže pribudnúť napríklad aj venčenie psov, darovanie rúšok či vyzdvihnutie pošty,“ ozrejmila Heilová.

„V Prešovskom kraji máme takmer 119-tisíc ľudí vo veku 65 rokov a viac, preto je prirodzené, že sme sa s novou platformou zamerali práve na túto najzraniteľnejšiu skupinu obyvateľov. Chceme, aby všetky služby pre seniorov a hendikepovaých boli pod jednou strechou, čím uľahčíme vyhľadávanie seniorom a ich rodinným príslušníkom. Verím, že táto nová webová stránka bude užitočná a nájde si svojich poskytovateľov a príjemcov nielen v čase pandémie, ale aj po jej skončení,“ poznamenal predseda PSK Milan Majerský.

Informácie o službách pre seniorov a hendikepovaných budú poskytovať aj traja zamestnanci na telefónnej linke call centra, ktoré zriadila samospráva a nadácia PSK. Obyvatelia kraja môžu na bezplatnú telefónnu linku 0800 221 051 volať denne sedem dní v týždni od 8:00 do 16:00 hod.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM