Rôzne

Prešovská župa sa tresla po vrecku: Nové koberce majú cesty pri Kokošovciach aj Sedliciach

Prešovský samosprávny kraj (PSK) prostredníctvom svojej Správy a údržby ciest PSK opravil ďalšie cestné úseky v okrese Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská župa sa tresla po vrecku: Nové koberce majú cesty pri Kokošovciach aj Sedliciach
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Rekonštrukciou prešiel necelý kilometer v úseku Kokošovce – Abranovce a nový koberec má aj 1,5 kilometra medzi Suchou Dolinou a Sedlicami.

PSK do ich modernizácie investoval z vlastných zdrojov 569-tisíc eur. Informovala o tom jeho hovorkyňa Daša Jeleňová.

Vynovili 775 metrov

V rámci rekonštrukcie cesty tretej triedy, ktorá prechádza intravilánom a extravilánom obce Kokošovce a extravilánom obce Abranovce, bolo zrekonštruovaných 775 metrov vozovky.

„Kompletnou výmenou tu prešli jej konštrukčné vrstvy. Nasledovalo zhotovenie geotextílie, rezanie škár a ich tesnenie zálievkovou asfaltovou zmesou. Vybudovali sa a spevnili krajnice a zrealizovalo zvislé a vodorovné dopravné značenie. Výška investície do opráv tohto úseku predstavuje 356-tisíc eur,“ uviedla Jeleňová.

Rekonštrukciou prešiel aj úsek cesty tretej triedy Suchá Dolina – Sedlice.

„V rámci prác sa na ňom odfrézovala stará poškodená vozovka a položil nový asfaltový koberec o dĺžke 1 455 metrov. Súčasťou stavebných prác bola i realizácia vodorovného dopravného značenia. PSK do tejto cestnej akcie investoval 213-tisíc eur,“ dodala Jeleňová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM