Rôzne

Prešovská univerzita investuje do rekonštrukcií: Toto všetko prejde obnovou!

Dobrá správa nielen pre študentov. Letné prázdniny využije Prešovská univerzita v Prešove (PU) na rozsiahlu rekonštrukciu svojich objektov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská univerzita investuje do rekonštrukcií: Toto všetko prejde obnovou!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Obnovou prejdú študentské domovy, aula, viacúčelový športový areál, športová hala, či učebné miestnosti. Úprava sa dotkne i obslužnej komunikácie v areáli univerzity, ako aj parkovísk.

Rekonštrukcia deviateho poschodia

Hovorkyňa PU Anna Polačková informovala, že začiatkom júla sa začne s kompletnou rekonštrukciou deviateho poschodia v novom internáte.

„Počas dvoch mesiacov prejde celkovou obnovou 16 dvoj- a trojlôžkových buniek. Rekonštruovať sa budú sociálne zariadenia, kúpeľne, meniť sa budú vstavané skrine a podlahy. Celé poschodie bude nanovo vymaľované,“ uviedol riaditeľ študentských domovov PU František Martinka. Investíciu vo výške 180 000 eur uhradí univerzita z vlastných zdrojov.

Tohto sa dočká starý internát…

Na tzv. starom internáte sa urobí nová fasáda, vymenia sa okná a opraví strecha bloku C. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie na dodávateľa prác.

Menšie opravy v rámci údržby budú prebiehať vo všetkých ubytovacích priestoroch študentských domovov, ktoré tvorí komplex štyroch internátov s celkovou kapacitou 1 918 študentov.

Práce v aule aj úprava komunikácie

Ešte v júni sa začali rekonštrukčné práce v 35 rokov starej aule v priestoroch Vysokoškolského areálu na Ulici 17. novembra. Inštaluje sa tu nová vzduchotechnika, mení sa osvetlenie, osadzujú nové lavice. Komplexná rekonštrukcia auly bude hradená z vlastných zdrojov v celkovej výške takmer 360 000 eur.

V letných mesiacoch je naplánovaná aj úprava obslužnej komunikácie v areáli univerzity a spevnenie plochy pred budovou rektorátu. Postaví sa tiež parkovací pás zo zatrávňovacích tvárnic a chodník pre chodcov.

Zamerané aj na Pedagogickú fakultu

Na Pedagogickej fakulte dostane nový náter 21 miestností a chodba na 4. poschodí. V budove prejdú rekonštrukciou sociálne zariadenia v bloku C v náklade 20 000 eur.

Počas leta sa bude opravovať strecha v časti nad univerzitným bazénom. Polačková uviedla, že z dôvodu nedostatku financií sa strecha bude rekonštruovať po častiach, na prvú etapu je vyčlenených 33 000 eur z vlastných zdrojov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM