Ľubomír Hudačko Správy

Prešovská univerzita chce zlepšiť jazykové znalosti študentov: Využije inovatívne formy vzdelávania!

Prešovská univerzita realizuje projekt, v rámci ktorého chce zlepšiť jazykové znalosti svojich študentov v jazykoch národnostných menšín. Ide o nemecký, maďarský a rusínsky jazyk. Na výučbu chce využiť inovatívne formy vzdelávania.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská univerzita chce zlepšiť jazykové znalosti študentov: Využije inovatívne formy vzdelávania!
Foto: Jaroslav Dodok

Súčasťou prvej etapy bude aj zriadenie troch knižníc jazykových ústavov – rusínskej, maďarskej a nemeckej. Univerzita do nich plánuje kúpiť 12 341 nových publikácií a zároveň preniesť a zriadiť Karpatskorusínsku knižnicu z Torontskej univerzity v Kanade s približne 15 000 knižnými titulmi v digitálnej forme.

„V rámci prvej etapy sa v súčasnosti inovuje metodika a obsah vzdelávania 19 študijných programov na Prešovskej univerzite a v nich 78 učebných predmetov, spracuje a vydá sa 15 verzií skrípt vrátane audiovizuálnych sumárov prednášok. Projekt sa bude realizovať až do septembra 2015 a jeho realizácia je rozdelená na dve etapy,“ uviedla hovorkyňa PU Kamila Urmaničová.

Od septembra 2014, kedy sa začne druhá etapa projektu, bude prebiehať lektorovanie a výučba 78 predmetov v rámci dvoch semestrov pomocou skrípt a literatúry spracovanej počas prvej fázy projektu. Prešovská univerzita si od projektu sľubuje zatraktívnenie ich študijných programov. Celkové výdavky na projekt predstavujú viac ako 522 000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM