Správy

Prešovská škôlka splnila náročné kritériá a dostavila sa pocta: Pýši sa honorom ako len 7 ďalších na celom Slovensku!

V konkurencii 2 872 materských škôl z celého Slovenska je medzi vybranými, ktorej sa dostalo pocty. A takýmto honorom sa môže pochváliť len sedem ďalších škôlok. Podmienkou bolo splnenie náročných kritérií. Čo sa prešovskej škôlke podarilo?

Ilustračný obrázok k článku Prešovská škôlka splnila náročné kritériá a dostavila sa pocta: Pýši sa honorom ako len 7 ďalších na celom Slovensku!
Zdroj: Dnes24.sk

Materská škole na Važeckej sa stala centrom excelentnosti. Je jednou z ôsmich materských škôl, ktoré splnili náročné kritériá výberu zaradenia do pracovného tímu profesora Kalaša. A čo je tajomstvom tohto úspechu?

Prešovské lektorky realizujú odborné semináre

„Pán profesor vedie medzinárodný tím expertov UNESCO pre výskum integrácie digitálnych technológií v školách. Či digitálne technológie sú skutočne využívané zmysluplne na prospech a rozvoj detí a neskĺzavajú do „matrixu“ virtuálneho sveta, tak práve na to veľmi zodpovedne dohliadajú lektorky z radov učiteliek MŠ Važeckej,“ vysvetlila detaily projektu Ľudmila Kravčáková z oddelenia školstva, kultúry a cestovného ruchu MsÚ v Prešove.

Podľa jej slov tak práve prešovské lektorky realizujú odborné semináre pre učiteľky MŠ z celého Slovenska s právom udeľovať certifikáty o absolvovaní odborného metodického školenia zameraného na integraáciu edukačného softvéru a digitálnych technológií do výchovno – vzdelávacej činnosti v materskej škole.

Záujem je enormný

„Záujem o tento druh vzdelávania je enormný, semináre sú veľmi atraktívne,“ opísala dopyt pedagogických pracovníkov a pracovníčok Ľ. Kravčáková a dodala, že do samotného diania v triede sú zapojené deti, lektorky aj učiteľky. Preto, keď si účastníčky položia otázku: Čo je cieľom centier excelentnosti? Odpoveď sa tak podľa Ľ. Kravčákovej núka sama a teda, aby aktívne učiteľky boli nápomocné pri realizácií správnej a predovšetkým deťom prospešnej aplikácií digitálnych technológií do praxe materských škôl.

„Aby zároveň svoje kolegyne inšpirovali k tomu, aby deťom nikto nevzal ich svet fantázie, ale naopak, pomáhal im ich fantáziu a tvorivosť rozvíjať. Veď na dobrom začiatku všetko záleží a čo bolo dobré včera, dnes už nestačí a zajtra bude málo to, čo dnes napĺňa naše nároky,“ zdôraznila na záver odborná pracovníčka pre prešovské materské školy.

Môže vás zaujímať:

Detský vodičák pre vašu ratolesť? V Prešove realita, najmenší ho dostali počas otvorenia dopravného ihriska

V Prešove sa pripravuje zníženie poplatkov za štvornohých miláčikov: Aha, o koľko eur má klesnúť daň za psa!

Prešov reaguje na znížený počet terás v centre mesta: Krok, pre ktorý sa radnica rozhodla!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM