Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovčanka s horúcou krvou: Ivana Ondriová napísala romancu o šialene nebezpečnej láske

Spisovateľka z Prešova Ivana Ondriová vydala svoj piaty počin. Chlapi na zbláznenie je príbeh o nebezpečnej láske. Prešovčanka s horúcou krvou a nekonečnou energiou sa asi fakt nezaprie, v rozhovore prezradila informácie nielen o novom titule.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanka s horúcou krvou: Ivana Ondriová napísala romancu o šialene nebezpečnej láske
Zdroj: Dnes24.sk

Z tváre spisovateľky neschádza úsmev, od rána do večera je v „normálnej“ práci, napriek tomu pri starostlivosti o dcérku, manžela a nový dom si večer stíha sadnúť k počítaču a vytvárať príbeh.

Autorka napísala romancu o šialene nebezpečnej láske dvoch bratov k tej istej žene: „Kristína si žije spokojný a zamilovaný život so svojím drahým Leom Weberom v jednej domácnosti. Všetko sa zdá byť dokonalé a ich láska neotrasiteľná – no iba do okamihu, kým sa z Zürichu po 8 rokov nevracia na Slovensko stratená ovca rodiny Weberovcov, Leov brat Marek,“ hovorí spisovateľka. Vraj sa bude ženiť, vraj sa plánuje usadiť v Prešove so svojou Miou.

„Skutočnosť je však celkom iná a Kristína ju odhalí. Marek ju ale začína zvádzať a ona mu nemôže a napokon ani nechce odolať,“ dodáva záhadne Ondriová.

Komu by ste tento román odporúčali?

Všetkým ľuďom, ktorí veria na skutočnú lásku a na to, že na nich niekde čaká a oplatí sa pre ňu bojovať.

Kedy je to s mužmi podľa vás naozaj na zbláznenie?

Zrejme každá žena povie, že vtedy, keď od nich niečo požadujeme a oni sa nie a nie rozhýbať, lebo veď podľa nich predsa všetko počká, alebo keď nás tak po svojom upozornia, že čosi zbytočne nafukujeme a pritom ide podľa nich o absurdnú banalitu… No je to ozaj iba ich pohľad, ktorý im však, bohužiaľ, nikdy nevyvrátime. (úsmev) A úplne na zbláznenie je to vtedy, keď im nedožičíme ich prídel spánku a zadáme im nejakú prácičku v domácnosti – nechápu a najmä nevládzu ju vykonať! (úsmev)

Do akej miery si necháte knihu „zaliezť pod kožu“ a vkladáte do nej kus seba?

Samozrejme, v každej mojej knihe, v každej hlavnej hrdinke je kúsok zo mňa. To, ako koná, ako myslí, čo prežíva. Píšem v prvej osobe, takže automaticky sa zväčša hlavné ženské postavy správajú ako ja v tom ktorom okamihu. Dokonca sa v každom románe nájde aj kúsok z môjho vlastného života, malá mozaika, epizódka, napríklad totožnosť s mojou rodinou, so svokrou, s mojimi zážitkami, so skúsenosťami s bývaním a pod. – je to celkom prirodzené a nedá sa tomu vyhnúť.

Máte nejaké nesplnené priania?

Určite áno! Každý ho má. Nebudem hovoriť o hmotných veciach, ale vždy som si želala a aj želám, aby nastal deň, čas, kedy budem ja pomáhať rodičom a vrátim im to, čo všetko mi dali a dávajú. No, bohužiaľ, zatiaľ konštatujem, že je to ešte stále tak, že oni pomáhajú mne. Želám si a veľmi, aby som im tú neustálu starostlivosť mohla raz vykompenzovať.

Foto: archív io

Ivana Ondriová je 32-ročná Prešovčanka, pochádzajúca zo Stropkova, vyštudovaná novinárka, ktorá na rodičovskej dovolenke s dcérkou Ninou v sebe objavila vášeň v písaní. Práve v tom čase skúsila napísať svoj prvý príbeh o láske, starostiach a hľadaní šťastia. Zlom nastal v januári 2012, keď jej vyšla prvotina Detský plač v podkroví a v Česku román Nevinné šílenství. Od roku 2013 pôsobí vo vydavateľstve Motýľ, kde jej po románoch Mladý, sexi a iba môj a Milovanie po mexicky vychádza novinka Chlapi na zbláznenie, ktorý je jej už v poradí piatym titulom. Román Milovanie po mexicky tejto obľúbenej spisovateľky sa na jeseň dočká aj svojej českej verzie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM