Ľubomír Hudačko Správy

Prešovská priemyslovka je druhou naj odbornou školou krajiny: Toto je jej recept na úspech!

Druhou najlepšou strednou odbornou školou na Slovensku sa stala prešovská stredná priemyselná škola elektrotechnická. V rebríčku základných a stredných škôl Slovenska, ktorú zostavil inštitút INEKO, sa totiž dostala na strieborné miesto. Aký je recept na úspech?

Ilustračný obrázok k článku Prešovská priemyslovka je druhou naj odbornou školou krajiny: Toto je jej recept na úspech!
Zdroj: Dnes24.sk

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO aj tento rok zverejnil rebríček základných, stredných odborných škôl a gymnázií. Hodnotenie je pre každý typ školy osobitné. Významný úspech dosiahla SPŠE v Prešove, o čom sme vás informovali.

Šesťdesiatka na krku

Keďže prešovská škola spadá do kategórie stredných odborných škôl, do úvahy sa berú výsledky externej časti písomných maturít, mimoriadne výsledky žiakov a uplatnenie absolventov v praxi. Hodnotenie teda nehovorí o kvalite školy, ale o výsledkoch žiakov.

„Naša škola, Stredná priemyselná škola elektrotechnická v Prešove, oslávi v tomto školskom roku svoju 62-ročnú existenciu. Doposiaľ zaznamenala množstvo úspechov a ocenení. Svoje brány otvára mladým ľuďom so záujmom o elektrotechniku, sieťové technológie a technologicko-informačné služby,“ vysvetľuje triedna II.SA Jana Pavlišaková.

Uplatnenie na trhu školu posúva

Škola poskytuje úplné odborné vzdelanie a umožňuje jeho prepojenie s praktickou rovinou. Spolupracuje s viacerými firmami, zapája sa do rôznych projektov a flexibilne reaguje na požiadavky trhu práce. Absolventi školy pokračujú ďalej v štúdiu na vysokej škole alebo nachádzajú uplatnenie v technickej oblasti. Aj to je dôvod, prečo v hodnotení škôl obstála.

„Vďaka tejto skutočnosti, profesionalite a odbornosti sme sa medzi odbornými školami, a to v rámci Prešovského kraja, umiestnili na 1. mieste a v rámci celého Slovenska sme si obhájili krásne 2. miesto. Veľká vďaka patrí aj našim študentom a absolventom, ktorí našu školu robia tým, čím v skutočnosti je. Ich študijné výsledky, ich odhodlanie a ochota reprezentovať našu školu a ich uplatnenie na trhu práce nás posúva v rebríčku škôl na popredné miesta,“ dodala Pavlišáková.

Čítajte viac o úspechu školy v rebríčku!

foto: spše

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM