Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovská odborníčka na nechtový dizajn radí: Dámy, dodržte tieto body a určite sa potešíte

Upravené ruky a nechty sú klenotmi každej ženy. V čom však spočíva tajomstvo krásnych a zdravých nechtov? Spýtali sme sa priamo odborníčky z Prešova, ktorá vie, ako na ženské ruky.

Ilustračný obrázok k článku Prešovská odborníčka na nechtový dizajn radí: Dámy, dodržte tieto body a určite sa potešíte
Zdroj: Dnes24.sk

Dizajnérka Miriam Mihaliková z prešovského nechtového štúdia M-nails sa venuje nechtovému dizajnu už od roku 2008 a odvtedy sa neustále v tejto oblasti vzdeláva. Prečítajte si rozhovor so ženou, ktorá má v starostlivosti o ženské ruky a nechty už istú prax a pozrite, aké rady dala Prešovčankám.

Ako ste sa dostali k tejto práci? Bol to váš sen?

Keď som počas materskej dovolenky uvažovala nad štúdiom na VŠ, uvedomila som si, že som zručná a kreatívna. Vždy som rada tvorila a zdobila interiér počas sviatkov, tak som sa rozhodla pre remeslo a spravila si prvý akreditovaný kurz manikúra a nechtový dizajn. Doteraz mám 8 certifikátov.

Skúste zhrnúť 5 základných rád, ktoré by ženy mali dodržiavať, aby mali zdravé a pekné nechty…

  • 1. Klasická manikúra. Pekné nechty sú dar. Základom je genetika ale aj starostlivosť. A to nie iba o nechty, ale aj o ruky.
  • 2. Nepoškodzovať si nechty a nechtovú kožičku ohrýzaním.
  • 3. Používať ochranné rukavice pri prácach v záhrade a domácnosti.
  • 4. Vyvážená strava a vitamíny sú základ aj pre zdravé nechty.
  • 5. Ak má žena modelované – umelé nechty, je potrebné si uvedomiť, že nie sú zo železa. Aj im je potrebné venovať opatrnosť pri manipulácii a pravidelnú návštevu manikérky. Krásne na nechtovom dizajne je, že dokážeme vyčariť pekné nechty aj žene, ktorú príroda neobdarila vlastnými ukážkovými nechtami.

Na aké najkurióznejšie požiadavky svojich klientok si spomínate?

Maľovala som na nechty americkú vlajku, počas sviatkov sú to aktuálne motívy – veľkonočné, vianočné, valentínske, haloweenske. Mávam požiadavky na nechty podľa inšpirácii z internetu. Zatiaľ ma nič nezaskočilo a vďaka mnohým školeniam a kurzom dokážem vyhovieť požiadavkám zákazníčky.

Čo je teraz trendy, čo sa úpravy nechtov týka?

Ja tvrdím, že trendy je to, čo sa páči zákazníčke. Ona sa s nechtami musí stotožniť, bude ich nositeľkou približne 4 týždne. Najžiadanejšie sú v poslednom čase nechty v tvare mandle.

Prídu zákazníci aj s fotografiami známych umelcov a chcú podľa toho úpravu svojich nechtov?

Áno, vidieť to bolo v čase, keď mala Dara Rolins prstenník odlišnej farby ako ostatné nechty.

Chodia k vám aj muži? Napríklad niektorí hudobníci si zvyknú nechty lakovať načierno…

Áno, chodia aj muži, ale väčšinou na klasickú manikúru, teda ošetrenie okolia nechtov a pokožky rúk. Zatiaľ som extrém nezažila, aj keď by to mohla byť zábava. U žien ale smrtky, lebky a čierne nechty sú bežné.

V čom spočíva práca v nechtovom štúdiu? Čo všetko to obnáša?

Bohužiaľ, nechtový dizajn sa stal záľubou mladých dievčat, ktoré si kúpia nechtovú sadu a skúšajú si nechty modelovať samé. Častokrát ale nevedia, že profesia manikérky vyžaduje vedomosti o hygiene, dermatológii a mnoho iného. V najlepšom prípade si nechty poškodia necitlivým pilníkovaním. Najhorší prípade je poškodenie nechtového lôžka, alebo plieseň na nechtoch. Česť výnimkám. Poznám nechtárku, ktorá nemá kurzy a je špičková. Klientka by nechtárku nemala prekvapiť svojou požiadavkou, musím splniť to, čo zákazníčka očakáva. Nielen výzor nechtov, ale aj trvácnosť je dôležitá. Nie je to ľahká práca, obrovská nápor je na krčnú chrbticu, ruky a tiež dýchacie cesty. Ale spokojnosť a radosť zákazníčky z pekných nechtov a pochvala sú pre mňa veľkou odmenou.

Ako často sa menia trendy?

Presne tak, ako aj módne trendy.

Čo Prešovčanky preferujú najviac, aké úpravy, prípadne farby?

Mladé dievčatá sa inšpirujú na webe, nechajú ma vyblázniť sa vo farbách aj tvaroch. Ich mamy potrebujú hlavne upravené, ošetrené a farebne nenápadné nechty.

Ako sa je nutné o nechty starať?

Je mi veľmi ľúto, že v niektorých štúdiách sa nevykonáva klasická manikúra. Teda, ošetrenie bez umelých nechtov, ošetrenie nechtovej kožičky, úprava tvaru nechtov a výživný krém. Masáž rúk, Japonská manikúra. Manikérka nemôže predsa pani v rokoch odbiť tým, že robí len umelé nechty. Je to vrchol neprofesionality. Takže, starať sa stačí tak, že si nechty chránime pred poškodením zvonka, napríklad rukavicami a vyživujeme ich zvnútra, čiže vyváženou stravou. Potom je vhodná klasická manikúra, poprípade starý dobrý lak. Vynikajúca novinka pre slabé, poškodené nechty je IBX – reparačná kúra. Je to malý zázrak.

Robíte aj úpravu nechtov na nohách? V čom všetkom je to iné oproti rukám?

Nohám sa venujem len dizajnovo, na nechty nanášam gél lak. Ale ošetrenie nôh nechávam na odborníčky pedikérky.

Aké farby sú tie naj pre leto a aké pre zimu? Prípadne, podľa čoho sa to zvykne rozdeliť?

Letné a zimné nechty sa odlišujú hlavne farbami. Toto leto je u mňa top každý neónový odtieň. Sú ženy, ktoré si gélové nechty dávajú len na leto, na dovolenku. Želajú si výraznejšie, dlhšie. V zime sa najviac realizujem pri vianočných motívoch a milujem krátke červené nechty. Mám však aj zákazníčky, ktoré preferujú odvážne štýly

Prečo chcú mať ženy dlhé a namaľované nechty? Neprekáža to pri bežných prácach?

Neprekáža to, je to len vec zvyku. Každej žene pristane niečo iné, rozhoduje aj jej profesia. Upravené nechty už patria ku každej pestovanej žene a aj muži si ženské ruky všímajú. Ale z praxe viem, že mužom sa nepáči nič výrazné a extrémne na nechtoch ženy.

Čítajte tiež:

Prezradila, v čom tkvie tajomstvo pekného účesu: 5 rád od sympatickej kaderníčky z Prešova!

5 rád od vizážistky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo dokonalej pleti?

foto: archív mm

Prešovská nechtová dizajnérka: Prezradila rady a tipy na pekné nechty
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM