Michala Halásová Rôzne

Vežu konkatedrály už sprístupnili: Zdolajte 200 schodov a užite si úchvatný výhľad

Od pondelka majú všetci Prešovčania ako aj turisti možnosť vychutnať si krásny nášho mesta z výšky. Podmienkou je ale zdolať 200 schodov. Kostolná veža Konkatedrály sv. Mikuláša je už sprístupnená.

Ilustračný obrázok k článku Vežu konkatedrály už sprístupnili: Zdolajte 200 schodov a užite si úchvatný výhľad
Zdroj: Dnes24.sk

Atrakcia nielen pre turistov v centre mesta je od pondelka v plnej prevádzke. Okrem úchvatného pohľadu na mesto je pripravený aj odborný výklad. Cestou hore si návštevníci môžu obzrieť sochy svätcov z 18. storočia, medzi nimi napríklad aj sochu Panny Márie.

Na stenách sú fotografie a informácie o pôvodnom výzore chrámu a jeho zmenách v priebehu storočí a po ničivých požiaroch. Hodinový mechanizmus a zvony naznačujú, že sa blíži vrchol veže. Každý z troch zvonov je niekomu zasvätený – sv. Mikulášovi, sv. Trojici a Panne Márii,“ povedala sprievodkyňa Mária Vernarská.

Výstup na vežu s radosťou každoročne absolvujú Nemci, Francúzi, Španieli, Česi i Poliaci ale aj turisti z Anglicka, Ameriky či Portugalska. Veža je prístupná každý deň v čase od 10:00 do 17:00, no krásy mesta si môžu návštevníci pozrieť aj cez víkend. Stojí to jedno euro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM