Správy

Prešovom okamžite rezonovala otvorená téma hazardu: Poslanec svoj návrh nakoniec STIAHOL

Dupkalov návrh VZN riešil reguláciu hazardu v Prešove tak, aby nedošlo k jeho plošnému zákazu.

Ilustračný obrázok k článku Prešovom okamžite rezonovala otvorená téma hazardu: Poslanec svoj návrh nakoniec STIAHOL
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí mestskí poslanci sa na svojom stredajšom zasadnutí napokon nebudú zaoberať hazardom v meste. Poslanec Rudolf Dupkala, ktorý predložil návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o jeho znovuzavedení, svoj návrh stiahol.

V súvislosti s predloženým materiálom podľa neho prevládajú skôr emócie ako racio. Ako tvrdí, je zástancom toho, že ak má mesto niečo prijať, musí to mať najskôr s ľuďmi odkomunikované.

Možno zmenia názor

„Tu som evidentne zlyhal, podľa toho, čo čítam na sociálnych sieťach. Niektorí moji kolegovia, ktorí sa vyjadrujú pre médiá, nemajú ani šajnu o tom, o čom bol môj návrh,“ povedal.

Je presvedčený, že možno po týždňoch alebo mesiacoch komunikácie s obyvateľmi možno niektorí zmenia názor.

Dupkalov návrh VZN riešil reguláciu hazardu v Prešove tak, aby nedošlo k jeho plošnému zákazu. Rovnako chcel, aby mesto dokázalo mať pod prísnou kontrolou prevádzky hazardných hier, malo naďalej príjem z prevádzok vo výške minimálne 400-tisíc eur ročne a zabránilo sa vzniku nelegálnych herní.

S návrhom nesúhlasila bývalá primátorka Prešova Andrea Turčanová. Tvrdí, že mesto už dalo jasne najavo svoj postoj, že je proti hazardu a jeho podpore. Odmietavý postoj k návrhu VZN vyjadrila aj iniciatíva Zastavme hazard.

Petícia proti

Prešovských mestských poslancov vyzvala, aby tento návrh odmietli.

Na internete spustila aj petíciu, pod ktorú sa doteraz podpísalo vyše 5 700 ľudí. Za zákaz hazardu v Prešove sa v minulosti v petícii vyjadrilo viac ako 17-tisíc ľudí. Poslanci v januári 2021 prijali VZN o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta.

archívne foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM