Ľubomír Hudačko Správy

Prešov ide bojovať s potkanmi: Deratizácia prebehne na celom území mesta!

Mierna zima a dostatok potravy v okolí smetiakov môžu vplývať na stav populácie potkanov v našom meste. Ich premnoženiu a teda aj šíreniu nebezpečných chorôb má zamedziť deratizácia, ktorá vyjde mesto na približne 19 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Prešov ide bojovať s potkanmi: Deratizácia prebehne na celom území mesta!
Zdroj: TASR

Činnosť celoplošnej deratizácie plôch verejného priestranstva bude vykonaná na území mesta Prešov v súlade s platnou legislatívou, a to v stanovených periódach, a to s predpokladaným termínom začatia I. perióda od 1.4.2014 do 30.4.2014, resp. II. perióda od 1.10.2014 do 31.10.2014.

„Spôsob vykonávania bude zabezpečovaný po odbornom posúdení existujúceho stavu prostredia a požiadaviek na zabezpečovanie výkonov deratizácie,“ uviedla zastupujúca hovorkyňa radnice Anna Polačková.

Nevyhnutnou súčasťou plošnej deratizácie bude priebežné monitorovanie výskytu migračných vstupov hlodavcov, priebežná kontrola a doplnenie nástrah s prípadným odstraňovaním starých nástrah a uhynutých jedincov v zmysle postupov stanovujúcich legislatívou.

„Predpokladaná výška nákladov pre uvedenú činnosť na rok 2014 bola stanovená procesom verejného obstarávania v rozsahu cca 19 000 eur pre obidve periódy plošných zásahov,“ doplnila Polačková. Činnosti budú realizované v zmysle schváleného rozpočtu na rok 2014 v programe 7. Všeobecne prospešné služby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM