Peter Handzuš Hokej

Prešovčanky bojovali. Popradské ženy nakoniec víťazstvo udržali

Siedme kolo 1. ligy žien priviedlo na popradský zimný štadión hokejistky z Prešova. Hosťujúce dievčatá chceli Popradčankám oplatiť domácu prehru zo septembra.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanky bojovali. Popradské ženy nakoniec víťazstvo udržali
Zdroj: Dnes24.sk

Úvodné minúty zápasu mali vo svojích rukách domáce hráčky, no šance na góly premeniť nedokázali. Naopak Šarišanka predviedla streleckú efektivitu a dve z ôsmich striel skončili za chrbtom brankárky Caroline Lambert.

Do druhej tretiny vykorčuľovali opäť aktívnejšie domáce hokejistky a z deviatich striel dokázali na góly premeniť tri. Najskôr skórovala Lenka Krajňáková, ktorá bola trénerovi Skokanovi k dispozícii prvý zápas v tejto sezóne. Potom predviedla dvakrát svoje umenie Anka Džurňáková a Poprad sa dostal do vedenia.

V záverečnej tretine potešila domácich divákov tretím gólom Džurňáková. V 53. minúte ešte zápas zdramatizovala Prešovčanka Stašová, ktorá znížila na rozdiel jedného gólu. Nakoniec ale Popradčanky tesné víťazstvo udržali, aj keď papierové predpoklady ukazovali, že by to malo byť o čosi ľahšie.

Po niekoľkých mesiacoch strávených v zahraničí sa do tímu vrátila Lenka Krajňáková, s ktorou bol tréner Skokan v tomto zápase spokojný: „Dodržovala pokyny, získavala puky. Aj keď s nami neodtrénovala celú prípravu, ukázala sa v dobrom svetle.“

Podľa informácií z domácej kabíny zrejme na hosťovanie odíde Katarína Podolská. Katka začala študovať v Prešove a tak sa pravdepodobne stane na nejaký čas posilou Šarišanky Prešov.

HK Poprad – ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 4:3 (0:2, 3:0, 1:1) Góly: 11. Paľová, 20. Csiczer, 53. Stašová – 25. Krajňáková, 30., 40., 51. Džurňáková

Foto: Alojz Handzuš

HK Poprad - ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
31
Galéria
HK Poprad - ŽHK 2000 Šarišanka Prešov
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM