Tlačové správy

Prešovčanka Števka si počas koronakrízy splnila sen: Z jej obchodu odchádzajú ľudia šťastní

Projekt "Šikovné ručičky" začal vznikať a naberať reálne kontúry počas obdobia koronakrízy v roku 2020, kedy sa zhmotnil nápad mladej Prešovčanky o otvorení kamennej predajne v meste Prešov zameranej na predaj originálnych ručne zhotovených výrobkov od šikovných slovenských remeselníkov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčanka Števka si počas koronakrízy splnila sen: Z jej obchodu odchádzajú ľudia šťastní
7
Galéria
Zdroj: Šikovné ručičky

 Hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť miesto, ktoré by zastrešilo široké portfólio výrobcov, techník a materiálov, pričom spoločným menovateľom je ručná práca.

Už aj e-shop

Toto leto sa kamenný obchod rozšíril aj o internetový obchod, aby si zákazníci mohli produkty prezrieť a objednať aj z pohodlia domova. Všetky produkty v e-shope sú skladom, ale treba zároveň podotknúť, že nie všetky produkty z kamenného obchodu sú aj na internete, preto ak máte možnosť prísť osobne, majiteľka vás rada privíta v predajni „Šikovné ručičky“ ktorá sídli vo dvore na Hlavnej ulici č. 70 v Prešove.

Poctivá robota

Podľa jej slov sa našťastie Slováci vrátane mladších čoraz viac vracajú k tradíciám a vyhľadávajú originálne výrobky, do ktorých tvorca alebo umelec vkladá kúsok seba. Výrobky, ktoré nie sú produktom sériovej priemyselnej výroby, ale stojí za nimi kus poctivej ručnej práce jednotlivca s jeho príbehom, skúsenosťami a zručnosťami.

Ak patríte medzi skupinu ľudí, ktorí nepodliehajú módnym trendom, uprednostňujú kvalitu pred kvantitou a zďaleka obchádzajú ešte stále rozšírené zahraničné „mix shopy" s množstvom častokrát nekvalitného, lacného, plastového tovaru, určite si prídete na svoje.

Pod jednou strechou

Obchod poskytuje priestor, kde sa môžete dostať k jedinečným výrobkom množstva remeselníkov a drobných výrobcov pod jednou strechou. Zároveň tým podporuje tvorcov, ktorí v momentálnej situácii majú obmedzené možnosti na prezentáciu a predaj svojich výtvorov.

Špecializuje sa hlavne na úžitkové predmety, bytové a módne doplnky – dámske aj pánske, darčekové predmety, dekorácie a ručne vyrábané šperky.

Či už inklinujete k vidieckemu štýlu, prípadne hľadáte solitér do moderného interiéru, chcete ozvláštniť byt, dom, terasu alebo zariaďujete chalupu, s prázdnymi rukami (alebo košíkom) odtiaľ neodídete. Rovnako ak chcete potešiť seba alebo niekoho blízkeho či už originálnou maličkosťou alebo hodnotnejším kúskom.

Nákupom takéhoto tovaru zároveň podporíte tradičné ľudové remeslá a poctivú ručnú výrobu z nášho prešovského regiónu, ale aj z celého Slovenska a odnesiete si pekné kúsky, ktoré budú zdobiť vás alebo váš príbytok.

Staňte sa fanúšikmi obchodu Šikovné ručičky na FB a budete o novinkách informovaní ako prví.

Šikovné ručičky: Poctivé výrobky talentovaných majstrov
7
Galéria
Zdroj: Šikovné ručičky

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Šikovné ručičky
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM